Kādas diētas ievēro Holivudas zvaigznes? (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Lai nu kurš, bet Holivudas slavenības jau noteikti zina, kā atbrīvoties no liekajiem kilogramiem. Tomēr arī viņas pieļauj kļūdas un bojā savu veselību, tiecoties ātri notievēt. Ko viņas dara nepareizi?

Parādījušies daži lieki kilogrami, bet drīzumā jādodas uz kādu pasākumu, kurā jāizskatās iespējami labāk... Šādā situācijā izeja ir tikai viena – ātras iedarbības diēta. Katrai slavenai aktrisei ir iemīļota “ātrās” notievēšanas recepte. Bet dietologi nepagurstot brīdina: cīņa ar lieko svaru nav tas gadījums, kad vajadzētu sekot modei. Lielākā daļa ātras iedarbības diētu, kas momentā kļūst populāras, palīdz notievēt uz šķidruma zaudēšanas rēķina. Tiklīdz atgriezīsieties pie agrākajiem ēšanas paradumiem, atgriezīsies arī liekais svars.

Pārāk stingras diētas parasti ir nesabalansētas un var būt bīstamas veselībai. Labāk ievērot ilglaicīgas notievēšanas programmas, kuru laikā jūs zaudēsiet apmēram vienu kilogramu nedēļā, nedaudz ierobežojot savus ēšanas paradumus un nodarbojoties ar sportu.

Kāpostu diēta Sāra Mišela Gelāra ir ātras tievēšanas cienītāja. Viņas iemīļotākā diēta ir kāpostu. Septiņas dienas var ēst kāpostu zupu ar augļiem, dārzeņiem, zivi un vistu. Runā, ka tā nedēļas laikā varot zaudēt līdz 4,5 kilogramiem svara, jo zupa piepilda kuņģi, tātad – remdē izsalkumu. Turklāt pastāv uzskats, ka kāposti veicina tauku sadegšanu. Kā tas ietekmē veselību? Nedēļu pēc diētas sākuma organisms kā degvielu sāk izmantot olbaltumvielas. Tas nozīmē, ka jūs zaudējat nevis taukus, bet muskuļu masu. Turklāt tiek traucēta vielmaiņa.

Plusi + Diētiskos produktus (zupas, augļus, dārzeņus un sulas) var ēst neierobežotā daudzumā. + Šī diēta ir efektīva – nedēļas laikā var zaudēt ievērojamu svaru. + Tā ir piemērota nelielai organisma “tīrīšanai”. Ja nepieciešams atbrīvoties no dažiem liekiem kilogramiem, var izmantot šo diētu.

Mīnusi - Zaudētie kilogrami nav tauki. Šī ir mazkaloriju diēta, kas nozīmē, ka organisms izmantos nevis tauku, bet gan ogļhidrātu krājumus, tas ir, šķidrumu. - Šī ir ļoti garlaicīga diēta, tātad tai nepieciešams liels gribasspēks, un ne katrai izdosies noturēties līdz galam. - Daudz kāpostu un citu dārzeņu – tas nav īpaši labi kuņģim. - Diēta ir slikti sabalansēta – tajā trūkst daudzu vitamīnu un mikroelementu.

Greipfrūtu diēta Šīs diētas piekritēji pirms katras ēdienreizes apēd pusi greipfrūta (tas satur fermentus, kas sadedzina taukus) un samazina dienā uzņemto kaloriju skaitu līdz 800. Tā trijās nedēļās var zaudēt pat līdz 10 kilogramiem. Runā, ka šo diētu izmantojusi Kailija Minoga. Kā tā ietekmē veselību? Greipfrūtos ir daudz vitamīna C, bet rozā greipfrūtos – beta karotīna. Turklāt jebkura mazkaloriju diēta nebūt nav veselīga, vēl vairāk – tā ir katastrofa! Tā var radīt gremošanas traucējumus. Turklāt šādas diētas organismam liek izmantot nevis taukus, bet muskuļu masu, kas atbildīga par vielmaiņu.

Plusi + Šo diētu var ievērot tad, ja jums nav alerģijas pret greipfrūtiem un jums patīk tā garša.

Mīnusi - Šī ir mazkaloriju diēta, kas nozīmē, ka jutīsieties nogurusi un viegli aizkaitināma. - Tā ir absolūti nesabalansēta, un tajā ir maz vitamīnu (izņemot vitamīnu C) un mikroelementu. - Ļoti iespējams, ka jums negribēsies nodarboties ar sportu, jo vienkārši nebūs tam spēka.

Tomēr, ja ar greipfrūtiem papildināsiet ierasto ēdienkarti, varēsiet atbrīvoties no dažiem liekiem kilogramiem. ASV tika veikts pētījums, kura laikā 100 brīvprātīgie ēda visu to pašu, ko parasti, bet ēdienkartē iekļāva vēl vienu greipfrūtu dienā. Trīs mēnešu laikā viņi zaudēja no pusotra līdz četriem ar pusi kilogramiem. Turklāt greipfrūtu sula izrādījās divas reizes efektīvāka nekā vesels auglis.

Kokosriekstu diēta Dženifera Anistone apgalvo: ēd vairāk taukvielu un būsi slaidāka! Diētas laikā var lietot kokosriekstu eļļu, kā arī sviestu, olu dzeltenumus, treknu gaļu un cūkas speķi. Kā tas ietekmē veselību? Runā, ka šī diēta palīdz viegli un ātri zaudēt liekos kilogramus, kā arī stiprināt imūnsistēmu. Tomēr piesātinātās taukvielas negatīvi ietekmē sirdi.

Diēta atbilstoši asins grupai Ar šīs diētas palīdzību ir tievējušas Kortnija Koksa un Liza Hērlija. Neparastās sistēmas autors Pīters D''Adamo uzskata, ka asinīs ir komponenti, kuri viegli sašķeļ vienus produktus, bet atgrūž citus. Tādā veidā daži produkti palīdz gremošanai, bet citi – tai kaitē. Runā, ka šī diēta daudziem ir palīdzējusi atbrīvoties no nopietnām slimībām, bet zinātniski tas nav apstiprināts.

Plusi + Diēta patiks tiem, kam patīk ievērot noteikumus, jo ir jāievēro precīzi norādījumi, kad, kā un kādus produktus drīkst ēst. + Nav obligāti jāatsakās no alkohola un kafijas (atkal viss atkarīgs no asinsgrupas). + Atļauto produktu sarakstā var atrast tādus, ko jūs vēl līdz šim neesat mēģinājuši. Tas var būt interesanti.

Mīnusi - Aizliegto produktu sarakstā var parādīties jūsu mīļākais ēdiens. Piemēram, cilvēki ar otro asinsgrupu nedrīkst ēst banānus, bet tas ir visu diētu fanu iemīļotākais ēdiens. - Ja jūs gatavojat ēst ģimenei, ir diezgan grūti izdabāt visiem. - Šajā diētā ir daudz ierobežojumu, kas nozīmē, ka tā ātri apnīk.

Alu cilvēka diēta Šī diēta mūs atgriež Akmens laikmetā, kad alu cilvēki ēda tikai vienu reizi dienā. Teorija ir tāda, ka mūsdienu triju reižu ēšana un uzkodas starp ēdienreizēm veicina liekā svara rašanos. Liza Hērlija apgalvo, ka viņa ēda tikai vienu reizi dienā, lai atbrīvotos no liekajiem pēcdzemdību kilogramiem. Šājā gadījumā ļoti svarīgi, lai ēdiens būtu sabalansēts. Kā tas ietekmē veselību? Vienreizēja ēšana var radīt nekontrolējamas “vilka apetītes” lēkmes. Organismam ir grūti tikt galā ar strauju atteikšanos no pierastā ēšanas režīma. Ja jūs izlemjat ievērot šo diētu, tomēr dienas laikā apēdiet arī vieglas uzkodas.

Doktora Atkinsa diēta Viena no pasaulē populārākajām diētām. To ievēro Renē Zelvēgere, Minija Draivere un Džerija Halivela. Atkinsa diēta satur daudz olbaltumvielu un ļoti maz ogļhidrātu. Pamatteorija ir tāda: ja samazina ogļhidrātu patēriņu, organisms sāk ātri dedzināt taukus – vienīgo enerģijas avotu. Kā tas ietekmē veselību? Diēta tiešām palīdz atbrīvoties no liekajiem kilogramiem, tomēr ārsti brīdina – tievēšanas cena var izrādīties pārāk augsta. Pārlieka olbaltumvielu lietošana var kaitēt visam organismam un īpaši – sirdij un aknām.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu