Zatlers darba vizītē uz ASV dodas kopā ar sievu un dēlu (45)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidenta Valda Zatlera šodien dodas darba vizītē uz ASV. Līdz ar prezidentu uz ASV dodas arī viņa sieva un dēls, TVNET informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Rīt prezidentam plānota vizītes atklāšanas runa ASV - Baltijas Fonda biznesa seminārā, pēc tam Zatleram ieplānota tikšanās ar ASV valsts sekretāri Hilariju Klintoni un ASV Kongresa Pārstāvju palātas spīkeri Nensiju Pelosi. Tāpat prezidents tiksies ar bijušo prezidenta amata kandidātu senatoru Džonu Makkeinu.

Prezidentam arī ieplānota tikšanās ar Latvijas vēstniecības ASV darbiniekiem, kā arī dalība Latvijas vēstnieka ASV rīkotā pieņemšanā.

Valsts prezidents rīt arī pasniegs valsts apbalvojumus par nopelniem Latvijas valsts labā: bijušajam Amerikas Savienoto Valstu Tēvzemes drošības departamenta sekretāram Maiklam Čertofam (II šķiras Triju Zvaigžņu ordenis), Amerikas Savienoto Valstu senatoram Džordžam Voinovičam (II šķiras Triju Zvaigžņu ordenis), Amerikas Savienoto Valstu Tēvzemes drošības departamenta sekretāra vietniekam politiku veidošanas jautājumos, Dr.chem.Ričardam Bārtam (III šķiras Triju Zvaigžņu ordenis), bijušajam Amerikas Savienoto Valstu Nacionālās drošības padomes Eiropas jautājumu ģenerāldirektoram Deimonam Vilsonam (III šķiras Triju Zvaigžņu ordenis), bijušajam Amerikas Savienoto Valstu ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Latvijas Republikā Čārlzam Viljamam Larsonam (III šķiras Triju Zvaigžņu ordenis), ilggadējam latviešu sabiedriskajam darbiniekam Amerikas Savienotajās Valstīs Oļģertam Kubuliņam (IV šķiras Triju Zvaigžņu ordenis), kā arī Klīvlandes latviešu sabiedriskajam un kultūras darbiniekam, rakstniekam, dramaturgam un režisoram Arturam Tālivaldim Rubenim (V šķiras Atzinības krusts).

Arī prezidenta kundzei Lilitai Zatlerei paredzēta plaša programma, kā oficiālās delegācijas pārstāve viņa piedalīsies Valsts prezidenta darba vizītē Vašingtonā un Sietlā no 13. – 21.maijam.

Vašingtonā viņai būs iespēja iepazīties ar Ronald McDonald House Charitities Mobilā aprūpes centra Vašingtonā pārstāvjiem un apskatīt Mobilās aprūpes autobusu. Šo projektu drīzumā ir iecerēts realizēt arī Latvijā.

Ņemot vērā, ka Zarleres kundze ir patronese Valmieras vājdzirdīgo internātskolai – attīstības centram, ASV vizītes ietvaros viņas mērķis ir iepazīties ar līdzīgām skolām un to mācību programmu Vašingtonā. Tāpēc Valsts prezidenta kundze viesosies Kī pamatskolā, kurā veiksmīgi tiek integrēta skolēnu ar īpašām vajadzībām apmācība, kā arī plānots apmeklēt Gallaudet universitāti, kurā ir izveidota īpaša studiju programma nedzirdīgajiem un vājdzirdīgajiem bērniem.

Vizītes laikā Zatleres kundzei ir iecerēts apmeklēt arī Ziņu muzeju, lai pasniegtu Latvijas Okupācijas muzeja dāvinājumu – grāmatu Latvija zem padomju Savienības un nacionālistiskās Vācijas varas 1940 – 1991, kā arī viesoties ASV Holokausta piemiņas muzejā.

Kopā ar Valsts prezidentu Zatleres kundze piedalīsies ASV-Baltijas fonda ikgadējā pasākumā 2009 U.S.-Baltic Confluence: Forum, Exchange and Gala, tiksies ar latviešu kopienas pārstāvjiem gan Vašingtonā, gan Sietlā un viesosies informācijas tehnoloģiju un komunikāciju uzņēmumā Microsoft.

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu