Nils Ušakovs slepus ticies ar Krievijas diplomātu Hapilovu (152)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

18.martā - 10 dienas pirms izbraukšanas no Latvijas, „Nekā Personīga” fiksēja Aleksandra Hapilova tikšanos ar Saeimas ārlietu komisijas locekli, deputātu un Saskaņas centra līderi Nilu Ušakovu.

Pēc Hapilova un Ušakova tikšanās „Nekā Personīga” uzdeva jautājumus Satversmes aizsardzības birojam vai SAB ir informēts par Hapilova kontaktiem ar Saeimas deputātu Ušakovu – vai tie neapdraud Latviju un Latvijas valsts noslēpumus.

Satversmes aizsardzības birojs apliecināja, ka par Hapilova un Ušakova kontaktiem mums nevajag uztraukties, jo, lai arī Ušakovam kā Saeimas ārlietu komisijas loceklim ir piešķirta „attiecīgās kategorijas speciālā atļauja darbam ar klasificēto informāciju un šajā sakarā SAB esot veicis visus nepieciešamos un likumdošanā paredzētos valsts noslēpuma aizsardzības pasākumus, lai nepieļautu apdraudējumu valsts noslēpumu saturošai informācijai, kā arī valsts drošībai”.

„Nekā Personīga” jau pagājušā gada 28.septembrī pirmo reizi vēstīja par Hapilova darbu Krievijas vēstniecībā Gruzijā. Šajā valstī Hapilovs tiek turēts aizdomās, ka 2004.gadā viņš organizējis atentāta rīkošanu pret Gruzijas prezidenta kandidātu Mihailu Saakašvili. Par šo gadījumu Gruzijā ierosināta krimināllieta un Hapilovs šajā valstī ir pasludināts par "persona non grata".

Vairākus mēnešus Ārlietu ministrija un Saeimas drošības komisijas locekļi skaidroja, ka Hapilova atrašanās Latvijā nevienam sliktu nenodarīs. Bet šī gada marta beigās Hapilovam bija no Latvijas varas iestādēm jāsaņem pagarinājums darba atļaujai mūsu valstī, viņš to nesaņēma un Latviju pameta. Tas apstiprina „Nekā Personīga” versiju, ka Hapilova atrašanās Latvijā tomēr nebija vēlama. Un Latvija izvēlējās garāko, bet vienlaicīgi arī klusāko veidu kā no viņa atbrīvoties, nekaitinot Krieviju.

Komentāri (152)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu