Šlesers Rīgas domē vēlas veidot birokrātijas apkarošanas centru (37)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partijas LPP/LC Rīgas mēra amata kandidāts Ainārs Šlesers, iekļūstot Rīgas domē un kļūstot par pašvaldības vadītāju, plāno izveidot mēram pakļautu birokrātijas apkarošanas centru.

Šlesers norādīja, ka birokrātijas apkarošanas centrā savas sūdzības sniegtu visi tie, kuri birokrātisku problēmu dēļ nespētu īstenot savus projektus galvaspilsētā.

"Krīzes apstākļos ir nepieciešams reformēt pašvaldību tā, lai lēmumi tiktu pieņemti ātri un saprotami. Ja gadījumā kāds no pašvaldības darbiniekiem pieprasīs kukuli jeb bremzēs kādus projektus, kuri būtu jārealizē rīdzinieku interesēs, viņiem būs iespēja zvanīt uz šo centru un sūdzēties par to. Es kā mērs uzņemšos reaģēt nekavējoties un, ja tā būs nepamatota bremzēšana, pašvaldības darbinieks tiks atlaists no darba," uzsvēra Šlesers.

Viņaprāt, ir jāpanāk, lai ierēdņi apzinās, ka viņus jebkurā brīdī var atlaist no darba par to, ka viņi slikti strādā. Ierēdņiem ir jāsāk "skraidīt uz pirkstgaliem", lai iztaptu rīdziniekiem, jākalpo tā, kā noteikts pašvaldības reglamentā, viņiem ir jāmaina sava attieksme, uzskata Šlesers.

Tomēr Šlesers neuzskata, ka visi ierēdņi strādā slikti. Pēc viņa domām, ir arī daudzi profesionāļi, bet, "ko var palīdzēt profesionālis, ja viens visu atbalsta, bet otrs visu bremzē".

Rīgas mēram jākļūst par patronu visiem būtiskajiem projektiem, kuri saistīti ar investīciju piesaisti galvaspilsētai, domā Šlesers. Ja patlaban viena projekta saskaņošanai ir nepieciešams gads vai vairāk, viņš nodrošinās, lai lēmumi tiktu pieņemti ātrāk, sola Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāts.

"Lēmumu pieņemšanā pašvaldībai ir jādarbojas kā biznesā. Ja vēlas īstenot kādu projektu, tad uzņēmuma vadība sasauc visus galvenos darbiniekus un pajautā, kāds ir speciālistu viedoklis, vai tie atbalsta projektu. Ja atbalsta, tad projekts tiek īstenots," teica Šlesers. Viņaprāt, Rīgas domē ir jānotiek tieši tāpat.

Ja uzņēmējs nāks ar investīcijām uz pašvaldību, tad Šlesers kā Rīgas mērs sasauks atbildīgo institūciju vadītājus, uzklausīs viņu viedokli un gadījumā, ja visi būs par, tad projekts tiks saskaņots.

LPP/LC Rīgas domes vēlēšanās startēs ar pirmo kārtas numuru. Pašvaldību vēlēšanas notiks 6.jūnijā vienlaicīgi ar Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Rīgas domes vēlēšanās tiks ievēlēti 60 deputāti.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu