Vai silikona krūtis lidmašīnā sprāgst? (22)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūsdienās plastiskā ķirurģija ir tikpat ierasta lieta kā jauns matu sakārtojums vai pēc pēdējās modes iegādāta kleita. Tomēr tieši plastiskās korekcijas radījušas ne mazums smieklīgu mītu. LNT raidījums „Tautas balss” pētīja piecus populārākos mītus, kāds liktenis sagaida tos, kas vēlas stāties pretī dabai un laikam.

Piekto vietu nejēdzīgāko mītu sarakstā ieņem apgalvojums, ka mākslīgās krūtis lidmašīnā var uzsprāgt. Par to smejas plastikas ķirurgs Jānis Zaržeckis: „Medicīnā ir tāds teiciens, ka visas lietas var būt, tad šitā ir viena no tām retām lietām, kas tiešām nevar būt.”

Cilvēka ķermenī ievietots implants no spiediena maiņas pārsprāgt nevar. To var bojāt tikai ļoti liels trieciens, kas visbiežāk ir autoavārijās. „Implanti nav sprāgstoši, tie ir veidoti no tādiem pašiem audiem - tās fizikālās īpašības ir tieši tādas pašas kā cilvēka krūts audiem,” paskaidro ārsts.

Šim mītam pielīdzināmi ir vēl kādi maldi – bieži tiek uzskatīts, ka implantu lietotāji nevar nirt ūdenī, jo implants cilvēkam neļauj nogrimt. Kā jau minējām, tie ir maldi, jo cilvēku virs ūdens var pacelt tikai gaiss, bet gaisa implantos nav!

Ceturtajā vietā ir mīts, ka visi ķermenī ievietotie implanti pēc gadiem ir jāmaina.

Tehnoloģijas ir gājušas uz priekšu un implanti paliek arvien kvalitatīvāki. Ja kāds ieliek implantu, tā ir investīcija uz visu mūžu. „Lielākā pieredze man ir bijusi, kad es esmu konsultējis pacientus, kam šī operācija ir darīta ļoti sen. Ilgākā, kas ir 35 gadus nesusi implantus,” stāsta Zaržeckis.

Trešo vietu plastisko ķirurģiju mītu topā ieņem apgalvojums, ka krūšu implanti liedz mātei zīdīt bērnu.

Arī tā nav taisnība. Kvalitatīvi veiktā krūšu palielināšanas operācijā krūts dziedzeris paliek neskarts. „Protams, var zīdīt bērnu. Ir vairāk nekā 2000 pacientu pieredze, un man jāpiesit pie koka, jo man nav nevienas pacientes, kurai bijušas problēmas ar zīdīšanu,” apgalvo dakteris.

Tomēr šiem maldiem seko vēl kāds mīts - ka piens paliek negaršīgs un garšo pēc silikona. Arī tā nav patiesība.

Otrais izplatītākais mīts par plastisko ķirurģiju ir, ka operācija ļauj iegūt jebkuru sev vēlamo seju. Filmās redzētais, kad kāds no varoņiem, slēpjot savu identitāti, iemanto sava pretinieka seju, ir pilnībā nepatiess.

„Kaut kādas detaļas jau var izmainīt, bet Dievs jau ir radījis cilvēku tik unikālu, ka tas nav tā, ka var klonēt plastikas ķirurgs vēlreiz,” saka Zaržeckis.

Un mītu tabulas pirmajā vietā ierindojas uzskats, ka ar silikona krūtīm nedrīkst apmeklēt pirtis. „Tā temperatūra, ko tur silikona implanti, ir vairāk nekā 300 grādu. Es nezinu nevienu cilvēku, kas var 300 grādus izturēt, tā ka implants būs tas, kas izkusīs pēdējais,” smejas dakteris.

Tie, kas apmeklē infrasarkanās pirtis, ne reizi vien lasījuši brīdinājumus, kas liedz ieeju pirtī silikona implantu nēsātājiem. Tomēr arī šis brīdinājums ir nepamatots.

Lai arī cik smieklīgs kāds no mītiem liktos, tie lielākoties rodas no cilvēku nezināšanas.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu