Maserati gatavo dīzeļmašīnu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Maserati

Modenā bāzētā itāļu premium automobiļu ražotāja Maserati plānos tuvākajam laikam ir paredzēta modeļa Quattroporte aizstāošana. Pie tam vācu AutoBild vēsta, ka lielā sedana vietā nāks uzreiz divi auto.

Viens no tiem aizvien būs Quattroporte, taču salīdzinājumā ar pašreizējo modeli tas pieņemsies apmēros, lai būtu līdzvērtīgs tādiem auto kā Mercedes-Benz S klase un Jaguar XJ. Otrs automobilis būs mazliet mazāks un veidos konkurenci attiecīgi E klasei un XF.

Tieši šo auto arī esot paredzēts apgādāt ar dīzeļdzinēju, kas šajā klasē nebūt nav retums, turklāt jaudas arī tam būs gana. Pēc AutoBild rīcībā esošās informācijas jauda būs vismaz 300 zirgspēku, savukārt griezes moments varētu būt tuvu 700 ņūtonmetriem. Līdz ar to auto būtu jaudīgāks pat par Porsche Panamera dīzeli, kurš no 3 litru darba tilpuma iegūst 250 ZS un 550 Nm.

Dīzeļmašīnas iekļaušana modeļu klāstā varētu Maserati palīdzēt nostiprināties Eiropas premium mašīnu tirgū un pilnvērtīgāk izmantot faktoru, kurš allaž ir runājis par labu itāļu zīmolam, proti, dizainu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu