Nīderlandē interneta vietnē var sūdzēties par austrumeiropiešiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau vairākas dienas darbojas Nīderlandes skandalozā politiķa Gērta Vildera galēji labējās partijas izveidota interneta vietne. Tajā iedzīvotāji aicināti iesniegt sūdzības par austrumeiropiešu viesstrādniekiem, ziņo Latvijas Radio.

Vietnē aicināts rakstīt par to, vai austrumeiropieši rada neērtības, lieto alkoholu vai vainojami kādos citos pārkāpumos. Vairākas Austrumeiropas valstis izteikušas asu nosodījumu šādas lapas eksistencei, tāpat rīkojusies arī Eiropas Komisija.

Lapas īpašnieks Gērts Vilders gan paziņojis, ka lapu slēgt negrasās.

Eļļu ugunij pielējis arī Nīderlandes premjera lēmums lapas eksistenci publiski nosodīt.

Gērts Vilders un viņa pārstāvētā Brīvības partija ir pazīstami ar saviem galēji labējiem uzskatiem. Politiķa mājas lapā ievietots uzsaukums: «Vai esat zaudējuši darbu poļa, bulgāra, rumāņa vai kāda cita austrumeiropieša dēļ? Mēs gribam to zināt.» Vietnē arī norādīts, ka līdz ar viesstrādnieku ieceļošanu palielinājies bezdarbs, pasliktinājusies kriminogēnā situācija, vide kļuvusi piesārņotāka un uzskaitīti citi trūkumi.

«Reaģējot uz Nīderlandes galēji labējās Brīvības partijas izveidoto interneta vietni, publisku protestu izteikušas desmit Austrumeiropas valstis, tajā skaitā Baltijas valstu, Polijas un Čehijas vēstnieki Nīderlandē atklātā vēstulē norāda, ka «vēršanās pret noteiktu Nīderlandē dzīvojošu cilvēku grupu [..] ir acīmredzami diskriminējoša un pazemojoša». Tādēļ šīs valstis aicina Nīderlandes sabiedrību un tās politiskos līderus distancēties no šīs ieceres,» ziņo Latvijas Radio.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu