Parādnieks iesaka nemaksāt ārstiem par abortiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jautājumā par abortiem sabiedrības domāšana ir jāievirza citā gultnē un pašreizējam abortus atbalstošajam virzienam vajadzētu strauji mainīties, šodien Saeimas Demogrāfijas lietu apakškomisijas sēdē sacīja apakškomisijas vadītājs Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK).

Politiķis domā, ka to ir iespējams panākt vairākos veidos, piemēram, ar aktīvāku sabiedrības izglītošanas procesu. Politiķis pieļāva nepieciešamību pagarināt likumā noteikto 72 stundu pārdomu laiku, pirms sievietei ir tiesības veikt abortu. Šajās 72 stundās sievietei varētu paredzēt veikt kādas aktivitātes, un tās varētu būt saistītas ar adopcijas procesa vienkāršošanu jaundzimušajiem bērniem, no kuriem mātes atsakās.

Parādnieks arī piedāvāja iespēju nemaksāt ārstiem par abortu veikšanu vai samazināt atlīdzību par šādu manipulāciju veikšanu, savukārt, no otras puses, finansiāli varētu atbalstīt tos ārstus, kuri pieņem vairāk dzemdību.

Deputāts Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) sēdes laikā norādīja, ka abortu jautājumā reāls risinājums netiks panākts, ja netiks pilnā apjomā atjaunotas māmiņu algas.

Savukārt Krīzes grūtniecības centra Rīgas nodaļas vadītāja Judīte Briede-Jureviča skaidroja, ka likumā nav nepieciešams paredzēt uzdevumu ārstam mēģināt atrunāt sievietes no aborta veikšanas, kā tas pašlaik tiekot rosināts. Viņa informēja, ka abortu skaits no 1991.gada līdz 2011.gadam ir samazinājies no 38 800 līdz 10 500 gadījumiem gadā.

Apakškomisijas sēdes laikā tika norādīts arī uz nepieciešamību iesaistīt vīriešus risinājumu meklēšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu