Pēc «trimdinieku» atgriešanās prognozē noziedzības pieaugumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau pagājušajā gadā Latvijā nedaudz pieaudzis noziedzības līmenis, taču šis gads un 2013.gads būs ar tendenci vēl pieaugt noziedzībai, šādas prognozes šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā izteica Valsts policijas priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis.

Nopietna tendence, ko Ķuzis vakar pārrunājis arī ar kolēģi no Eiropola, ir tāda, ka noziedzības pieaugums gaidāms, kad Latvijā atgriezīsies uz ārvalstīm devušies mūsu pilsoņi, kuri jau tagad ārvalstīs veido organizētas grupas un izdara kriminālpārkāpumus.

Ķuzis šodien deputātiem atskaitījās par pagājušā gada policijas darba rezultātiem, runāja par kadru politiku policijā un zemo atalgojumu.

Komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis (V) sēdes noslēgumā minēja to, ka komisija jau vērsusies Ministru kabinetā ar lūgumu pārskatīt iespējas pielīdzināt sociālās garantijas policijā un armijā. Karavīriem uzturnauda tiek izmaksāta 120 latu mēnesī, bet policistiem - tikai 50 latu. Par šo jautājumu informēta arī Finanšu ministrija. Pēc Latkovska domām, ja būs sakārtotas sociālās garantijas, ja algas būs, arī kadri policijā būs.

Pērn darbu policijā pameta 660 policistu, bet darbā tika pieņemti vien 230.

Ķuzis deputātus arī informēja, ka zemā atalgojuma dēļ ļoti daudz policistu strādā otrās darba vietās, visbiežāk, tās ir apsardzes kompānijas. Lai saņemtu atļauju piestrādāt ārpus policijas, Ķuzis ļoti rūpīgi izvērtējot potenciālo policista darba vietu, viņa veicamos darba pienākumus. Skaidrs ir tas, ka šobrīd neviens policists nestrādā nevienā spēļu zālē.

Policijas šefs arī apliecināja, ka daudz policistu savās pašvaldībā ir vērsušies ar lūgumu piešķirt viņiem mazturīgā statusu, kas arī piešķirts. Deputāti piekrita, ka šī situācija ir pilnīgi nepieņemama un ir pēdējais laiks domāt, kā to mainīt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu