«Grammy» godina Hjūstoni. Triumfē Adele

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV pilsētā Losandželosā svētdien notika 54. ikgadējā «Grammy» balvu pasniegšanas ceremonija, kurā vairākkārt tika pieminēta sestdien 48 gadu vecumā mirusī dziedātāja Vitnija Hjūstone, kas savas muzikālās karjeras laikā saņēmusi sešas «Grammy» balvas.

«Grammy» godina Hjūstoni

Ceremonijas vadītājs «LL Cool J» to atklāja ar aizlūgumu par Hjūstoni. Pēc tam tika parādīts Hjūstones dziesmas «I Will Always Love You» videoklips, un skatītāji to uzņēma ar ovācijām. Vēlāk šo dziesmu izpildīja arī Dženifera Hadsone melnā tērpā, noslēdzot to ar vārdiem «Vitnij, mēs vienmēr tevi mīlēsim».

Ceremonijas sākumā valdošo skumjo gaisotni drīz nomainīja priecīgāka noskaņa, pieminot Hjūstones mūža sasniegumus.

«Šovakar mēs svinam. Šovakar mēs svinam skaisto mis Vitniju Hjūstoni,»

paziņoja Bruno Marss. «Vitnijai debesīs - mēs visi tevi mīlam,» sacīja Stīvijs Vonders.

«Grammy» mūzikas balvu pasniegšanas ceremonijā triumfē Adele

Dziedātāja Adele saņēma «Grammy» balvas gada ieraksta kategorijā par dziesmu «Rolling In The Deep» un gada albuma kategorijā par albumu «21», un dziesma «Rolling In The Deep» tika atzīta arī par gada dziesmu. Adele tika apbalvota arī labākā popmūzikas solo snieguma kategorijā par dziesmu «Someone Like You» un labākā popmūzikas vokāla albuma kategorijā «Grammy» par albumu «21».

«Grammy» balvu kā labākais jaunais mākslinieks saņēma Džastins Vernons jeb projekts «Bon Iver».

Grupas «Foo Fighters» albums «Wasting Light» tika atzīts par labāko roka albumu.

Par labāko popmūzikas duetu tika atzīts Tonija Beneta un Eimijas Vainhausas duets dziesmā «Body and Soul».

Labākā repa albuma kategorijā «Grammy» balvu izpelnījās Kanjē Vesta albums «My Beautiful Dark Twisted Fantasy», bet labākā popmūzijas instrumentāla albuma kategorijā - Bukera T. Džounsa albums «The Road From Memphis».

Elektroniskās mūzikas pārstāvja Skrillex dziesma «Scary Monsters and Nice Sprites» saņēma «Grammy» balvu kā labākais deju mūzikas ieraksts, bet viņa albums «Scary Monsters and Nice Sprites» tika apbalvots kā labākais deju/elektroniskās mūzikas albums.

Labākā tradicionālās popmūzikas vokāla albuma kategorijā tika apbalvots Tonija Beneta un dažādu mākslinieku albums «Duets II».

Grupas «Foo Fighters» dziesma «Walk» tika apbalvota labākā rokmūzikas izpildījuma un labākās roka dziesmas kategorijās, bet šīs grupas dziesma «White Limo» - labākā hārdroka/metāla snieguma kategorijā.

«Bon Iver» albums «Bon Iver» tika apbalvots kā labākais alternatīvās mūzikas albums.

Džastins Vernons
Džastins Vernons Foto: REUTERS/ScanPix

Korinas Beilijas Rejas dziesma «Is This Love» tika apbalvota labākā R&B snieguma kategorijā, bet SīLo Grīna un Melānijas Fionas dziesma «Fool for You» - labākā tradicionālā R&B snieguma un labākās R&B dziesmas kategorijās.

Krisa Brauna albums «F.A.M.E» tika atzīts par labāko R&B albumu.

Jay-Z un Kenaijes Vesta dziesma «Otis» tika apbalvota labākā repa snieguma kategorijā.

Labākās repa dziesmas kategorijā tika apbalvota «All of the Lights».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu