Ievai Kokorevičai Ķīnā nozog seju (34)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liels bija Ievas pārsteigums, atklājot, ka viņas ģīmetne atrodama uz Ķīnā ražotiem bižutērijas iepakojumiem. Pašai nezinot, Ieva Kokoreviča kļuvusi par matu lenšu reklāmas seju.

Ieva Kokoreviča: "Nu nevar mati tāpat otram cilvēkam krist. Man te tāds matiņš stāv reku gaisā un tur arī! Ja manas acis mani neviļ un man nav dubultniece, kas ir bijusi Miss Universe konkursā, tad tā viennozīmīgi esmu es! Ļoti interesanti, jo es tādā reklāmā neesmu fotografējusies! Nu nekāda līguma man nav!

Turklāt bižutērijas propagandai izmantotā bilde Ievai ir ļoti labi pazīstama.

Ieva Kokoreviča: "Tā ir Miss Universe oficiālā bilde, kas ir tapusi Taizemē 2005.gadā, to ir fotografējis viens no pasaulē labākajiem fotogrāfiem Fadels Beriša! Viņš ir oficiālais Miss Universe fotogrāfs!"

Lai arī fotogrāfijas ir konkursa "Miss Universe" īpašums, Ieva konkursa mājas lapā izskatījusies tik daiļa, ka bildes ieslīdēja latviešu zeltenes cienītāju maketētāju datoros. Turklāt papildus tam, ka bildes publikai pasniegtas nedaudz miglainā izskatā, veikts arī neliels uzlabojums. Lieki pieminēt, ka neviens lieks grasītis Ievas maciņā nav ieripojis un tas meiteni dara mazliet īdzīgu.

Ieva Kokoreviča: "Noskaidrot būtu interesanti, kā tas notiek un vai tas vispār likuma ietvaros ir kaut kā atrunāts! Vai tā drīkst darīt – ņemt citu bildes un izmantot, lai tirgotu savus produktus."

Matu lenšu izplatītāji Latvijā, SIA "Mikusi", bezspēcībā noplāta rokas: saka - nav zinājuši, ko piedāvā Latvijas tirgum.

Liāna Būmane, SIA "Mikusi" pārdošanas un iepirkumu nodaļas vadītāja: "Mēs viņu izvēlējāmies caur katalogu, ko mums atsūta aģents, kas strādā Ķīnā. Kad izvēlamies lenti, tai iepakojuma nav, kad tā atnāk šeit uz Latviju, tikai tad mēs redzam, kā ir iepakota."

Savukārt modeļu aģentūrās ir pārliecināti, ka līdzīgas likstas var piemeklēt vai ikvienu modeli.

Gints Bude, strādā modeļu biznesā: "Šādas nelaimes un likstas notiek meitenēm un modelēm, kurām parasti nav sava ļoti spēcīga aģenta, kuru respektē šādu fotogrāfiju vai kādu vizuālo materiālu izgatavotāji! Jebkuras pretenzijas pret šo produktu, kas ir ražots Ķīnas Tautas Republikā var izvirzīt nevis modele, bet tikai fotogrāfijas autori! Kas ir fotogrāfs, stilists, grimieris, diemžēl!"

Imants Belogrīvs, AKKA/LAA juridiskās nodaļas vadītājs: "Kas attiecas uz pašu Ievu Kokorēviču, nu tas nebūs vis autortiesību pārkāpums, jo viņa jau nav šo bilžu autore."

Vienīgais, kuram ir tiesības pieprasīt jelkādu kompensāciju par zagtas bildes izmantošanu, ir fotogrāfs Fadels Beriša. Tā nu sanāk, ka modeles seju var štancēt kaut uz tualetes ruļļiem, piena pakām vai pat pornoindustrijas pikantajām rotaļlietām!

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu