Sīrijas spēki bombardē Homsu, nogalinot 50 cilvēkus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sīrijas bruņotie spēki pirmdien bombardēja valsts trešo lielāko pilsētu Homsu, nogalinot vismaz 50 cilvēkus, kas pārsvarā bija civiliedzīvotāji, un ievainojot desmitiem cilvēku, paziņoja cilvēktiesību aktīvisti un vietējie iedzīvotāji. Šī ir spēcīgākā bombardēšana pēdējo dienu laikā un notika vismaz četros Homsas rajonos.

Situācija Sīrijā ir būtiski saasinājusies, jo sestdienas naktī Sīrijas armijas artilērijas apšaudē Homsā tika nogalināti vairāk nekā 200 civiliedzīvotāji. Svētdien tika ziņots par jaunu artilērijas apšaudi Homsā, kuras gaitā nogalināti vismaz 23 civiliedzīvotāji.

Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek protesti un nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) janvāra beigās atzina, ka vairs nespēj izsekot Sīrijas nemieros bojāgājušo skaitam, bet pirms tam aprēķināja, ka tas pārsniedz 5400 cilvēku. Saskaņā ar organizācijas «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija» datiem bojāgājušo skaits ir apmēram 6000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu