Ēģiptē par iespējamu nelikumīga ārvalstu finansējumu tiesā 40 NVO pārstāvjus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ēģiptē tiesā 40 cilvēkus, tostarp arī ASV pilsoņus, kas iesaistīti skandālā par nevalstisko organizāciju (NVO) nelikumīgu finansēšanu no ārvalstīm, bet tiesas prāva sākās dienu pēc tam, kad ASV paziņoja, ka pārskatīs Kairai sniegto finanšu palīdzību pēc sadursmēm valsts galvaspilsētā.

«40 cilvēki, tostarp ēģiptieši, amerikāņi un citu valstu pilsoņi, ir stājušies Kairas krimināltiesas priekšā lietā par nevalstisko organizāciju finansēšanu,» aģentūru AFP informēja avots Ēģiptes tiesu sistēmā, norādot, ka visiem 40 noteikts aizliegums pamest Ēģiptes teritoriju.

Decembrī notika tiesībsargājošo institūciju reidi 17 vietējo un starptautisko nevalstisko organizāciju birojos, kuros tika konfiscēti datori un dokumenti.

Reidi tika veikti saistībā ar aizdomām par nelikumīgu ārvalstu finansējuma saņemšanu.

Sestdien ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone brīdināja, ka Vašingtona pārskatīs palīdzības sniegšanu Ēģiptei, jo valstī turpinās nekārtības.

Jaunākie protesti Ēģiptē izcēlās pēc vardarbīgām futbola līdzjutēju sadursmēm trešdien, kurās gāja bojā 74 cilvēki.

Kopš ceturtdienas protestos Ēģiptes Iekšlietu ministrijas apkārtnē gājuši bojā septiņi cilvēki, bet vēl pieci nogalināti Suecā, kas atrodas uz austrumiem no Kairas.

Arī sestdien Kairā notika demonstrantu un drošības spēku sadursmes, lai gan daļa aktīvistu cenšas izbeigt vardarbību.

Ēģiptes pilsētā Portsaidā trešdien futbola līdzjutēju izraisītās nekārtībās stadionā gāja bojā 74 cilvēki, tai skaitā viens policists, un tika ievainoti apmēram 1000. Nekārtības sākās tūlīt pēc tiesneša finālsvilpes spēlē starp «Al-Ahly» un «Al-Masri» komandām.

Demonstranti nekārtībās vaino Iekšlietu ministriju, bet varas iestādes uzsver, ka nekārtības bija līdzjutēju provokācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu