Slepkavībā apsūdzētais Žagars pats iztaujā lieciniekus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonedēļ notiekošajās Zemgales apgabaltiesas sēdēs Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lietā policista Andra Znotiņa slepkavībā apsūdzētais Arvo Žagars rūpīgi pieraksta tiesas sēdē notiekošo un piedalās liecinieku iztaujāšanā.

Uzdod jautājumus par notikušo

Kā aģentūra novēroja tiesas sēdē, bijušais patruļpolicijas īpašās vienības «Alfa» darbinieks Žagars aktīvi izmanto viņam dotās tiesības un līdztekus savam advokātam Edijam Saulītim arī pats piedalās cietušo un liecinieku iztaujāšanā, uzdodot papildu jautājumus par notikušo.

Citi apsūdzētie pārsvarā atbild uz viņiem uzdotajiem jautājumiem un paļaujas uz aizstāvju darbu. Kad tika apspriesta apšaudes epizode Daugavas malā, pie uzbrucēju automašīnas, papildu jautājumi bija arī Denisam Hristoforidi.

Savus jautājumus lieciniekiem Žagars uzdod mierīgi, neizrādot nekādas emocijas.

Līdztekus liecinieku iztaujāšanai Žagars uz apsūdzēto sola arī rūpīgi veic pierakstus tiesas sēdes gaitā. Sēdes pirmajā dienā viņam rokās bija dažas aprakstītas lapas, taču šodien - jau vesela mapīte ar aprakstītām lapām.

Iztiesāšanas gaitā Žagars arī atvainojās savainotajam un sašautajam spēļu zāles darbiniekam un spēļu zāles bārmenei.

Nošauj kolēģi

Kā ziņots, ekspertīzes atzinums liecina, ka nogalinātais policists Andris Znotiņš ar trim šāvieniem ticis ievainots, bet nāvējoša bijusi ceturtā lode. Nāvējošās lodes pazīmes sakrīt ar Žagara dienesta pistoli, kuru viņš nevienam citam nav devis, iepriekš informēja prokurore Vida Kravcova.

Saskaņā ar ekspertīzes atzinumu Žagars tiek apsūdzēts arī par otra policista - Rima Šveda - ievainošanu. Savukārt Salvi Tihanovski kaklā varētu būt sašāvis Deniss Hristoforidi, uzskata apsūdzība.

Otrs bijušais vienības «Alfa» darbinieks Leonīds Koņuhovs varētu būt tas, kurš sašāva spēļu zāles darbinieku, ievainojot viņu abās kājās ar vienu šāvienu - lode vienai kājai izgājusi cauri un trāpījusi arī otrā. Pēc lietas materiāliem, tas, iespējams, bijis vienīgais šāviens, ko todien izdarījis Koņuhovs.

Kā liecina savāktie pierādījumi, Žagaram līdzi bijis arī viņa dienesta ierocis; aizturēšanas apšaudes sākumā viņš to nav izmantojis, tā vietā šaujot no nereģistrēta ieroča, taču vēlāk šāvis arī no dienesta ieroča.

Tiesa pasludina pārtraukumu līdz 6. martam

Tiesa šodien izsludināja pārtraukumu līdz 6.martam, kad Zemgales apgabaltiesa šo lietu turpinās skatīt.

Šīs lietas iztiesāšana tika sākta 31.janvārī, kad tiesa nopratināja cietušos spēļu zāles «Fēnikss» uzņēmuma SIA «Alfor» darbiniekus un vienu uzbrucēju aizturēšanas gaitā ievainoto policistu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu