Ārkārtas drošības pasākumi tiesā, kur skata Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zemgales apgabaltiesā, kur otrdien paredzēts skatīt Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lietu, norīkoti ārkārtas drošības pasākumi, novēroja aģentūra BNS. Tiesā atrodas apmēram 15 policistu, turklāt vairāki no viņiem bruņoti ar automātiem.

Apmēram pirms 15 minūtēm no tiesas ēkas otras puses ar busiņu atveda arī apsūdzētos, kurus sagaidīja policisti ar suņiem. Tiesas sēde ir paredzēta ēkas otrajā stāvā un uz šo stāvu pagaidām laiž tikai procesa dalībniekus, advokātus un lieciniekus. Arī šie cilvēki tiek pastiprināti pārbaudīti ar metāla detektoru.

Žurnālistiem pagaidām jāuzturas Zemgales apgabaltiesas ēkas pirmajā stāvā. Nav arī zināms, vai viņiem atļaus vērot tiesas procesu.

Zemgales apgabaltiesa Jelgavā otrdien plāno pirmo tiesas sēdi krimināllietā par bruņoto laupīšanu Jēkabpils spēļu zālē, kuras laikā tika nošauts policists.

Saistībā ar bruņoto laupīšanas uzbrukumu Jēkabpils spēļu zālei «Fēnikss» šajā lietā apsūdzības uzrādītas piecām personām, proti, toreizējiem policijas specvienības darbiniekiem Leonīdam Koņuhovam un Arvo Žagaram, kā arī bijušajiem Tukuma policistiem brāļiem Denisam un Pāvelam Hristoforidi. Tāpat apsūdzēta privātpersona Staņislavs Babelis.

Attiecībā uz Jēkabpils spēļu zāles epizodi Koņuhovs, Babelis, Žagars un brāļi Hristoforidi apsūdzēti par laupīšanu. Žagars turklāt apsūdzēts par policista nošaušanu un mēģinājumu noslepkavot otru policistu, bet Denisam Hristoforidi apsūdzība uzrādīta arī par policista nonāvēšanas mēģinājumu.

Jau vēstīts, ka pēc spēļu zāles aplaupīšanas Jēkabpilī 2011.gada 25.janvāra rītā gāja bojā policijas darbinieks, divi policisti tika ievainoti, no tiem viens smagi. Atklājās, ka četri no uzbrucējiem ir bijuši policijas darbinieki ‒ Koņuhovs un Žagars darbojušies specvienības «Alfa» sastāvā, bet brāļi Pāvels un Deniss Hristoforidi savulaik strādājuši Tukuma policijā.

Laupīšanas laikā tika nogalināts policijas kapteinis Andris Znotiņš, kad policijas ekipāžas aizšķērsoja ceļu spēļu zāles aplaupītājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu