Simsone pārsūdz piespriesto sodu par izspiešanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Par naudas izspiešanu no plastikas ķirurga Jāņa Ģīļa apsūdzētā izdevēja Aija Simsone pārsūdzējusi Rīgas apgabaltiesas spriedumu, ar kuru viņai piespriesta nosacīta brīvības atņemšana, informēja tiesā.

Tagad Simsones apelācijas sūdzība būs jāskata Augstākajai tiesai.

Simsone jau pēc sprieduma apliecināja, ka spriedumu pārsūdzēs, jo sevi neuzskatot par vainīgu.

Spriedums nav labvēlīgs ne viņai, ne Ģīlim, jo tiesa noraidīja arī ķirurga pieteiktās kompensācijas.

Jau ziņots, ka krimināllietu ierosināja 2005.gadā. Toreiz ķirurgs sūdzējies, ka Simsone no viņa mēģinot izspiest 50 000 latu un 19 555,65 eiro, bet izdevēja apgalvoja, ka ķirurgam prasījusi tikai kompensāciju par viņai neveiksmīgi veikto operāciju.

Naudas nesamaksāšanas gadījumā Simsone draudējusi izpaust un publiskot apkaunojošas ziņas par Ģīli.

Simsone neesot bijusi apmierināta ar ārsta sniegtajiem pakalpojumiem un uzskatījusi, ka darbs veikts nekvalitatīvi, tāpēc pieprasījusi kompensāciju – segt viņai Francijā atkārtoti veiktās operācijas izdevumus.

Tajā pašā laikā Simsone tiesas ceļā no Ģīļa vēlas piedzīt apmēram 17 000 eiro kā atlīdzību par nodarītajiem zaudējumiem pēc, viņasprāt, neveiksmīgi veiktās plastiskās operācijas.

Šajā civilprasībā tiesvedība ir apturēta, kamēr nebūs gala sprieduma jau pieminētajā krimināllietā.

Medicīnas zinātņu doktors Jānis Ģīlis ir viens no pazīstamākajiem plastikas ķirurgiem Latvijā. Viņš savulaik praktizējis Latvijas Plastiskās un rekonstruktīvās ķirurģijas centrā un Latvijas Ģimenes centrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu