Nākamnedēļ sola skaidrību par Anglijā atrastās jaunietes līķi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas vēstniecībā Lielbritānijā atzīst, ka tai tikai nākamnedēļ britu policija sola karaļnama īpašuma teritorijā atrastās jaunās sievietes līķa analīžu rezultātus, tā šovakar vēstīja LNT raidījums «Tautas balss».

Šobrīd aizvien vēl neesot gūts apstiprinājums, vai atrastā ir Latvijas valstspiederīgā Alise Dmitrijeva, kura pēdējos mēnešus ir uzskatīta par pazudušu bez vēsts.

Latvijas vēstniecība Londonā rūpīgi sekojot līdzi tam, kā norit Alises meklēšana, un regulāri uztur kontaktus ne vien ar britu policiju, bet arī ar jaunietes ģimeni, informēja «Tautas balss».

«Patiesībā nekādu konkrētāku ziņu mums nav. Un analīžu rezultātus policija sola tikai nākošnedēļ. Tā kā mēs pagaidām neko nevaram apstiprināt,» atzina Latvijas vēstniecības pārstāvis Lielbritānijā Mārtiņš Kreituss.

17 gadus vecā Alise 2010.gada sākumā aizbrauca uz Angliju pie vecākiem. Latvijā viņa nepabeidza mācības Rīgas 19.vidusskolas devītajā klasē.

«Tautas balss» sazinājās ar pazudušās meitenes draudzeni Anglijā – Sindiju Uļsku, kurai ir 15 gadi. Viņa ar Alisi iepazinusies Anglijā pastaigas laikā. «Kā jau latvieši, sākām runāties un tā arī palikām labas draudzenes,» viņa sacīja.

Sindija pastāstīja, ka par bezvēsts pazudušo draudzeni pārdzīvo viņas draugi Anglijā, kuri aizvien cer viņu satikt dzīvu. Policisti Alisi turpinot meklēt. Pie veikalu logiem bijusi uzlīmēta informācija, ka Alise tiek meklēta.

«Visiem bija tāda cerība, ka viņa atradīsies. Skolā par viņu daudz runā, policija staigā pa mājām un prasa, vai kāds Alisi nav redzējis,» stāstīja Sindija.

Tikmēr kāda Alises radiniece raidījumam atzina, ka policistiem nav paveicies ar DNS analīzēm. Tādēļ vēl esot nepieciešams laiks, lai noskaidrotu, vai karaļnama īpašuma teritorijā atrastā ir Alise vai kāda cita persona.

Jau ziņots, ka šonedēļ Lielbritānijas karalienes Elizabetes II lauku īpašumā Sendringhemā tika atrastas jaunas sievietes mirstīgās atliekas.Sākotnējā apskate liecina, ka sieviete mirusi pirms viena līdz četriem mēnešiem.

Tiesu medicīnas eksperti patlaban noskaidrojuši, ka atrastā sieviete ir 15-23 gadus veca. Pagaidām nav skaidrs, vai atrastā ir 17 gadus vecā jauniete no Latvijas vai arī kāda Vitālija Baluutaviciene no Pēterburgas.

Gan Alise, gan Vitālija par bezvēsts pazudušām tiek uzskatītas jau kopš augusta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu