Bruņoti iebrucēji Nigērijas baznīcā nošauj sešus cilvēkus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nigērijas ziemeļaustrumos ceturtdienas vakarā notika bruņots iebrukums baznīcā, kurā tika nošauti seši kristieši lūgšanu laikā, paziņoja šīs baznīcas mācītājs.

«Es vadīju draudzi lūgšanās. Mūsu acis bija aizvērtas, kad daži bruņoti vīrieši iebruka baznīcā un atklāja uguni uz draudzi. Uzbrukumā tika nogalināti seši un ievainoti 10 cilvēki,» sacīja Gombes štata galvaspilsētas Gombes Dziļākas dzīves baznīcas mācītājs Džons Džauro. Starp nogalinātajiem bija mācītāja sieva.

Reaģējot uz šo uzbrukumu, Nigērijas Kristiešu asociācija pasludināja piektdienu par «gavēņa un lūgšanu dienu visiem nigēriešiem».

Pieprasa kristiešiem pamest savas mājas

Uzbrukums notika pēc tam, kad radikālo islāmistu grupējums «Boko Haram» svētdien izvirzīja ultimātu kristiešiem, pieprasot viņiem triju dienu laikā atstāt Nigērijas ziemeļu štatus, kur vairākums iedzīvotāju ir musulmaņi. Par šo uzbrukumu gan neviens nav uzņēmies atbildību.

Nigērijas prezidents kristietis Gudlaks Džonatans sestdien izsludināja ārkārtas stāvokli četros ziemeļu štatos saistībā ar bruņotu vardarbību, kurā tiek vainots «Boko Haram». Gombes štatā ārkārtas stāvoklis nav izsludināts.

Sarīko brīdinājuma sprādzienus

Trešdienas vakarā tika sarīkoti sprādzieni Borno štata galvaspilsētā Maiduguri un Jobes štata galvaspilsētā Damaturu, par kuriem uzņēmās atbildību «Boko Haram», bet kuros neviens nav cietis. Borno un Jobe ir divi no štatiem, kuros izsludināts ārkārtas stāvoklis.

Citā incidentā Damaturu pilsētas nomalē tika nošauti divi cilvēki.

Ceturtdien divi «Boko Haram» locekļi tika aizturēti pēc tam, kad Maiduguri pilsētā tika nošauti divi cilvēki - tēvs ar dēlu.

«Boko Haram»

pagājušajos Ziemassvētkos sarīkoja sprādzienus pie kristiešu baznīcām, nogalinot 49 cilvēkus.

«Boko Haram», kas vēlas plašāku šariata (islāma likumu) lietošanu, ir uzbrukusi baznīcām, bāriem, policijai, armijai, politiķiem, sabiedriskiem un reliģiskiem līderiem.

Nigērijā vienlīdzīgās daļās gan kristieši, gan musulmaņi

Nigērijā apmēram 50% iedzīvotāju ir musulmaņi, bet apmēram 48% - kristieši. Musulmaņi dzīvo galvenokārt valsts ziemeļos, bet kristieši - galvenokārt dienvidos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu