Fiat palielina savu Chrysler akciju daļu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itālijas autobūves kompānija «Fiat» ceturtdien paziņoja, ka palielinājusi sev piederošo ASV autoražotāja «Chrysler» akciju daļu par 5% - līdz 58,5% pēc tam, kad tika saņemts apstiprinājums plānam Savienotajās Valstīs ražot degvielu taupošas automašīnas.

«Papildu 5% »Chrysler« akciju iegāde ir svarīgs solis, lai pabeigtu mūsu abu grupu apvienošanu,» norādīja «Fiat» un «Chrysler» vadītājs Serdžo Markione.

Šīs akciju daļas iegāde bija paredzēta 2009.gadā parakstītajā līgumā starp abām kompānijām, kas nodrošināja iespēju «Fiat» pārņemt «Chrysler» vadību.

Šis darījums bija atkarīgs no tā, vai «Chrysler» saņems regulatora apstiprinājumu, lai ASV ražotu «Dodge Dart» modeli, kas būs balstīts uz «Fiat» tehnoloģijām un nodrošinās mazāku degvielas patēriņu.

Kā ziņots, «Fiat» pārņēma «Chrysler» vadību 2009.gadā pēc autoražotāja īstenotās bankrota procedūras, lai veiktu pakāpenisku abu uzņēmumu apvienošanu.

Abu uzņēmumu mērķis ir izveidot globālu autobūves gigantu, kas, sākot no 2014.gada, ražos sešus miljonus automašīnu gadā, salīdzinot ar aptuveni četriem miljoniem vienību patlaban.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu