Žurnālistam garšo daudzi un dažādi ēdieni un tautu virtuves. Kā iecienītākos viņš uzskaita ķīniešu, taizemiešu, francūžu un itāliešu pavārmākslas sniegumus.
Viņš uzskata - pēc visa, kas Latvijai «vēlies pāri 800 gadu garumā», latviešiem nav savas kulinārijas.
Kad man jautā, kas man vislabāk garšo no latviešu ēdieniem, parasti atbildu, ka soļanka un šašliks.
Šašliks ir laba lieta. Atceros, ka 80.gadu beigās Centrāltirgū bija būdiņas, kur tirgoja šašliku. Man vienmēr visi teica, lai tur neiet, jo tur suni tirgo, tas ir suns. Es vienmēr teicu –
ja tas ir suns, tas ir ļoti garšīgs suns.
Līdzīgi kā citiem tautiešiem, esot ārpus Latvijas, Streipam no Latvijas virtuves pietrūkst kārtīgas rupjmaizes: «Amerikā cilvēki nepazīst kārtīgu rupjmaizi.» Lai gan amerikāņi nav pieraduši pie rupjmaizes, Streipa bērnībā Amerikā rupjmaizi cepa vecāmamma, bet saldskābmaizi – mamma.
Kā vērtē Rīgas restorānus?
Vērtējot Rīgas sabiedriskās ēdināšanas vietas, tostarp restorānus, Streips saka: «Sāksim ar to – ja restorāna ēdienkartē ir franču, indonēziešu, japāņu, itāļu, spāņu un kanādiešu ēdieni, tad, visticamāk, tajā nevienu no tām virtuvēm īpaši labi negatavo.