Latvijas Pirmā partija sveic sektantu Ļedjajevu (245)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baumo, ka uz sektas "Jaunā paaudze" līdera Alekseja Ļedjajeva dzimšanas dienas svinībām bija pulcējusies teju vai visa Latvijas Pirmās partijas (LPP) spice. Nezin kādēļ par šo tematu "pirmpartijieši" runā nelabprāt vai vispār nerunā, taču ir skaidrs, ka nav dūmu bez uguns.

Šlesers ir apsveicis Ļedjajevu

"Vakara Ziņas" mēģināja sazināties ar vairākiem Latvijas Pirmās partijas locekļiem. Taču vai nu viņu tālruņi spītīgi klusēja, vai arī darboņi sparīgi noliedza, ka būtu sveikuši Ļedjajevu šūpļa svētkos. Lai gan — kas gan tur tik briesmīgs?

Latvijas Pirmās partijas preses sekretārs "Vakara Ziņām" gan apliecināja: "Atsevišķi partijas biedri tika uzaicināti uz "Jaunās paaudzes" līdera dzimšanas dienu un ieradās uz to." Taču piebilda: "Es uzskatu to par diskrimināciju! Mēs draudzējamies ar visiem mūsu atbalstītājiem." Proti, Pirmā partija taču uzturot labas attiecības gan ar luterāņu, gan katoļu, gan citu reliģisko organizāciju vadītājiem.

Daudz nerunīgāks Vaikulis tapa, kad vēlējāmies uzzināt, kurš tieši ir pagodinājis Ļedjajevu ar savu klātbūtni. "Es zinu, ka Ainārs Šlesers tur bija," vien teica Vaikulis, pārējos jubilāra sveicējus nevēlēdamies atklāt sabiedrībai. Jā, un, protams, arī paši sektanti, kuru Pirmās partijas rindās netrūkst. Piemēram, partijas valdes locekle Inta Feldmane. Taču "Vakara Ziņām" neizdevās sazināties ne ar vienu no Ļedjajeva apsveicējiem — viņu tālruņi klusēja.

Īpašas attiecības?

Lai gan Latvijas Pirmā partija vienmēr uzsvērusi, ka draudzējas ar visām konfesijām, taču draudzība ar "Jauno paaudzi" laikam ir jo īpaša, bet slēpjama. "Vakara Ziņas" jau rakstīja, lai noskaidrotu, vai taisnība, ka Latvijas Pirmās partijas sarakstos uz pēdējām pašvaldību vēlēšanām bija iekļauti 46 sektas "Jaunā paaudze" locekļi. Partijas birojā norādīja, ka uz šo itin vienkāršo jautājumu varot atbildēt vien partijas valdes loceklis un biroja vadītājs Juris Kokins. "Kur tad tik daudz varētu būt? Lai gan mēs tā nešķirojam," pēc ilgstošām pūlēm sazināties ar Kokinu viņš beidzot teica, piebilstot, ka partijā varētu būt kādi desmit vai padsmit "Jaunās paaudzes" locekļi, taču ne vairāk. Tiesa gan, tā rūpīgi katra piederību kādai sektai viņš neesot pētījis, taču aptuveni zinot, kas ko pārstāv. "Tas ir tāpat, kā pajautāt, cik Latvijā ir blondīņu. Viens teiks tik, otrs — šitik, un kur nu vēl uzskaitīt visas krāsotās!" ironizēja LPP biroja vadītājs.

Komentāri (245)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu