Jūrmalgeitas lietā apsūdzētais Lasmanis atsauc liecības (48)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā apsūdzētais Leonīds Lasmanis nosūtījis vēstuli Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim (TP), Augstākās tiesas priekšsēdētājam, ģenerālprokuroram un Zemgales apgabaltiesai, kurā atsauc savas iepriekš dotās liecības.

Kā šodien ziņo laikraksts "Diena", Lasmaņa vēstuli minētajām personām un tiesai ceturtdien nosūtījusi viņa sieva Natālija.

"Man netika izsaukta ātrā palīdzība pie hipertonijas un krampju lēkmēm, četras reizes dienā tiku izģērbts pilnīgi kails un aptaustīts, tiku ievietots kamerā ar recidīvistiem, tika liegta tikšanās ar advokātu, manai ģimenei netika ziņots, kur esmu," vēstulē raksta Lasmanis. Viņš uzskata, ka liecības izmeklētāji no viņa ieguvuši prettiesiskā ceļā.

Vēstulē Kalvītim Lasmanis skaidro, ka Jūrmalgeitas mērķi esot "sagrābt politisko un ekonomisko varu Jūrmalā", kā arī notiesāšanas gadījumā ar mantas konfiskāciju "atņemt "sazvērnieku" īpašumus", kur "īpašu interesi kredītiestādēm izsauc [Germana] Miluša sanatorija "Marienbāde"". Lasmanis norāda, ka sevi par vainīgu neuzskata, naudu no Miluša viņš neesot saņēmis un Ilmāram Ančānam nodotajā aploksnē bijusi nevis nauda, bet gan koalīcijas līguma projekta variants.

Kā "Dienai" norādījis krimināltiesību eksperts Andrejs Judins, Lasmaņa rīcība, atsaucot sniegtās liecības, tiesību praksē notiekot diezgan bieži. Šādās situācijās svarīgi, kādi ir savāktie pierādījumi. Ja galvenie pierādījumi ir liecības, šāda Lasmaņa liecība var ietekmēt lietas gaitu. Ja nē, tiesa būs tā, kas izvērtēs, kuriem pierādījumiem ticēt.

Natālija Lasmane "Dienai" apgalvoja, ka vēstuli no vīra saņēmusi pa pastu un tā esot sūtīta no Rīgas. Viņa arī norādīja, ka nezinot, kur atrodas viņas vīrs.

Kā ziņots, Zemgales apgabaltiesa šodien plkst.10 turpinās pratināt lieciniekus Jūrmalas mēra vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā, aģentūru LETA informēja viens no krimināllietas advokātiem Egons Rusanovs.

Kriminālvajāšana lietā sākta pret četrām personām - partijas "Jaunais centrs" deputāta kandidātiem Leonīdu Lasmani un Gvido Hariju Volbrugu, bijušo automašīnu BMW tirgotāju Milušu un bijušo Jūrmalas mēru Juri Hlevicki. Viņiem uzrādīta apsūdzība pēc Krimināllikuma 323.panta 2.daļas par kukuļa došanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Krimināllieta pēc prokurores Veltas Zaļūksnes lūguma sadalīta vairākās tiesvedībās, atsevišķi izdalot apsūdzētā Lasmaņa epizodes, kurš vairākkārt nav ieradies uz tiesas sēdēm. Interpola Krievijas birojs sniedzis atbildi Latvijas tiesībsargājošām institūcijām, ka Lasmanis ir šķērsojis Igaunijas un Krievijas robežu, aģentūrai LETA sacīja Zemgales apgabaltiesas priekšsēdētāja Inguna Preisa.

Savu vainu no visiem apsūdzētajiem tiesā atzinis tikai Volbrugs.

Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu