G7 sanāksmes laikā Esenē notiek antiglobalizācijas aktīvistu demonstrācija (1)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien caur Esenes centru, kur notiek industriāli attīstītāko valstu grupas G7 finanšu ministru un centrālo banku prezidentu sanāksme, devās vairāku simtu cilvēku liela antiglobalizācijas aktīvistu kolonna.

Miermīlīgajā demonstrācijā piedalījās aptuveni 700 cilvēki, kas nesa plakātus ar tādiem lozungiem kā: "Iespējama arī citāda pasaule", "Padariet kapitālismu par vēsturi un radiet jaunu pasauli", "Apturiet PTO", "Apturiet siseņus un augsta riska investīciju fondus".

G7 amatpersonu divu dienu ilgās sanāksmes laikā tiek apspriesti augsta riska investīciju fondi, tirdzniecība un citi jautājumi. Pasaules bagātāko valstu pārstāvjiem šoreiz sarunās pievienojušās arī sešu strauji augošo pasaules ekonomiku amatpersonas.

Protestētāju kolonnā, kas virzījās aptuveni kilometra attālumā no viesnīcas, kur notiek G7 sanāksme, bija ļoti raibs cilvēku sastāvs. Tās priekšgalā gāja aptuveni 50 jaunieši, tērpušies melnās jakās ar kapucēm, bet gājiena otrajā pusē bija manāmi arī gados vecāki birģeri.

Gājienu pavadīja ievērojami policijas spēki, kas kolonnu bija ielenkuši no visām pusēm. Tikmēr viesnīcu, kurā pulcējušās augstās amatpersonas, apsargāja likumsargi pilnā nekārtību apspiešanas ekipējumā.

Piektdien neliela protestētāju grupiņa sapulcējās viesnīcas tiešā tuvumā, pieprasot, lai bagātās valstis pildītu solījumus palielināt palīdzību Āfrikai, palīdzības programmām atvēlot 0,7% sava iekšzemes kopprodukta (IKP).

G7 ietilpst ASV, Vācija, Lielbritānija, Francija, Itālija, Japāna un Kanāda. Šoreiz uz piektdienas sanāksmi uzaicināti arī Brazīlijas, Ķīnas, Indijas, Meksikas, Dienvidāfrikas un Krievijas pārstāvji.

Ķīnas un Krievijas pārstāvji uzaicināti arī uz sestdienas sanāksmi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu