Kas jāzina, pirms ļaujat sev durt un griezt?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ne velti, veicot skaistumkopšanas un imidža maiņas procedūras, kādā brīdī mēdzam iesaukties: "Skaistums prasa upurus!" Jāapzinās, ka, veicot manipulācijas ar ķermeni, varam iedzīvoties arī nepatikšanās.

Nogriež ausis un savelk ādu

Normāls ārsts noteikti nemēģinās savus pacientus pierunāt, ka noteikti vajadzīga plastiskā operācija. Mediķis neuzsvērs, ka pacienta vaigi nošļukuši kā kāmim vai āda pie acīm izskatās kā vārnu kāju nospiedumi. Ir jārēķinās, ka organisms var nepieņemt plastiskās operācijas pārmaiņas. Plastikas ķirurgs iesaka skaistumu vispirms mēģināt saglābt ar citām manipulācijām, piemēram, SPA procedūrām vai ķermeņa masāžām un maskām. Operācija ir pēdējā iespēja.

Kāda anonīma daiļā dzimuma pārstāve sarunā ar "Vakara Ziņām" stāsta, kā norisinājusies operācija. "Man bija iedzimti nošļukuši maisiņi zem acīm, tikpat slikti izskatījās acu plakstiņi. Bija jāgriež acu plakstiņi un āda zem acīm. Problemātiskas šķita arī rievas pie mutes un deguna, pie kurām biju tikusi smaidot. Ausis operācijas laikā tika gandrīz atdalītas no galvas; dakteris savilka ādu aiz ausīm un nostiprināja ar metāla skavām, bet lieko ādu nogrieza. Atsūca arī taukus no pazodes.

Vēl tagad, ja labi ieskatās, uz ādas pie ausīm redzamas nelielas plastiskās operācijas liecinieces — rētas.

Pēc operācijas, kad atmodos no narkozes, seja bija sāpīga un jutīga, jo sāpēja rētas. Mana seja bija pamatīgi nosaitēta, uz sāniem gulēt bija neiespējami metāla skavu dēļ. Ja gadās, ka cilvēkam asinsvadi ir tuvu pie ādas, tad seja, kur veikta operācija, var būt vienos zilumos. Man nebija zilumu, bet neliels ādas uztūkums, it kā būtu pārsauļojusies vai bite sakodusi. Klīnikā pavadīju tikai vienu nakti, jau nākamajā rītā varēju doties mājās.

Divas nedēļas ap rētām pie acīm bija uzlīmētas aizsargplāksnītes, lai neiekļūst netīrumi, bet aiz ausīm bija skavas. Tāpēc divas nedēļas, siltā vasaras laikā, ap galvu sēju lakatiņu, uz acīm liku brilles," stāsta paciente, kas it nekad nav nožēlojusi, ka viņai izdarīta operācija, tāpēc plastiskās operācijas iesaka veikt visiem cilvēkiem, kurus neapmierina izskats.

Svarīgi, ka pēc operācijas kādu laiku nedrīkst vannoties vai pamatīgi rīvēt ādu dušā. Nekādā gadījumā nevajadzētu plēst kreveles, jo šajās vietās var iemājot kāda infekcija, un problēmas tad būs ilgu laiku.

Viss pakāpeniski sadzīst un izlīdzinās, un pēc pāris nedēļām, skatoties spogulī, parādās smaids, kas liecina: "Skaistums prasa upurus!" Taču tas ir tā vērts, jo ne tikai zobi jālabo, bet korekcijas jāveic arī citām ķermeņa daļām.

Pēc tetovējumiem rētas

Cilvēki ir paši savu lēmumu upuri. Ja reiz pieņemts lēmums tetovēties, jāapzinās, ka tas ir uz visu mūžu. Plastikas ķirurgs Jānis Zaržeckis atklāti paziņo, ka savā praksē piedzīvojis gadījumus, kad cilvēki vēlas atbrīvoties no tetovējuma. "Ir radusies ilūzija, ka cilvēks varēs noņemt tetovējumus, lai gan tā vis gluži nav... Tetovējumu nevar noņemt ne ar lāzeru, ne citādi. Varbūt to var noņemt, ja tetovējums ir mazs, bet, ja tas ir ievērojama izmēra, tad no tā pilnībā nav iespējams atbrīvoties. Tā ir diezgan problemātiska lieta, jo, ja noņem tetovējumu, paliek neglītas rētas."

Pīrsings ir modē, tomēr bīstams

Der ielāgot, ka pīrsingu drīkst veikt tikai pie profesionāliem un sertificētiem pīrsinga meistariem. Šis process ir ļoti smalks, jo ar adatu tiek caurdurts cilvēka ķermenis. Nekādā gadījumā nevajadzētu ļaut pīrsingu veikt mājas apstākļos un pie nezināmiem kaktu speciālistiem. Vispareizāk būtu to darīt īpašā salonā, kā arī turpat iegādāties ķermeņa rotu, jo ir būtiski, lai tā nav bižutērija, kas var izraisīt alerģisku iekaisumu.

Nekādā gadījumā pēc pīrsinga izduršanas nedrīkst dzert rūgstošus alkoholiskos dzērienus — alu, sidru, vīnu un šampanieti. Nedrīkst iet pirtī vai karstā vannā. Ja šajās pamācībās neieklausīsities, iedzīvosities nepatikšanās, kas sarežģīs dzīvi. Pietiks izdzert dažas glāzes šampanieša, lai vieta, kurā ir pīrsings, paliktu sarkana kā biete. Jābrīdina, ka tas būs uz ilgu laiku. Pīrsinga vieta regulāri jātīra, pretējā gadījumā var iedzīvoties infekcijas slimībā vai iekaisumā.

Zaržeckis apgalvo, ka pīrsings esot modē. "Tā ir agresija pret savu ķermeni, tikai vieni to pacieš, bet citi — ne. Dažiem cilvēkiem pēc pīrsinga ir tendence veidot rētas. Vietās, kur ir pīrsings, veidojas keloīda jeb hipertrofiskās rētas. Tas ir viens risks, bet ir arī iespēja, ka šajās vietās var rasties iekaisumi. Tad pīrsings jāņem ārā," — tā plastikas ķirurgs. Viņš zina teikt, ka ir arī ļaudis, kuru ķermenis ir tik pacietīgs, ka pieņem un pacieš visu.

***

Arī tā mēdz gadīties

2002. gadā plastikas ķirurgs Jānis Ģīlis veica plastisko operāciju izdevniecības "Rīgas Viļņi" valdes priekšsēdētājai un miljonāra Pētera Šmidres dzīvesbiedrei Aijai Simsonei. Kāda tā bija, viņa publiski nav atklājusi, bet medijos parādījās informācija, ka tā bija krūšu palielināšanas operācija. Paciente sākotnēji ar rezultātu bijusi apmierināta, bet vēlāk sākušās komplikācijas, un Simsone bijusi spiesta ārstēties Francijā (šis prieks viņai izmaksājis gandrīz 20 tūkstošus eiro). Sākās spraiga tiesu sesija, un pagaidām tā ir vienīgā skandaloza skaistuma (konkrēti, krūšu) uzlabošanas sāga Latvijā.

**

"Pink" caurdurtā krūts

Padzirdējusi, ka krūtsgala pīrsings padarīs to jutīgāku, ekstravagantā amerikāņu dziedātāja "Pink" nolēma caurdurt labās krūts galu, turklāt šo diezgan sāpīgo procedūru viņa veica publiski, mātes klātbūtnē. Mamma šo skatu izturēja, neizdvešot ne skaņu, tikai drudžaini virināja muti. Arī "Pink" turējās kā vīrs, un smaids no dziedātājas lūpām pazuda tikai uz īsu brīdi, kad "ķirurgs" dūra adatu dzīvā miesā. Uz jautājumu, vai arī "Pink" vīrs Kerijs Hārts caurdurs kādu pikantu ķermeņa daļu, meitene neko neatbildēja, tikai cerīgi nosmējās. Tiesa gan, līdz šim no "Pink" nav dzirdētas atsauksmes par uzlabojumiem intīmajā dzīvē.

Agilera pīrsinga dēļ kavē reisus

Kristina Agilera, kurai tāpat kā "Pink" ir caurdurts labās krūts galiņš, divreiz gandrīz nokavēja lidmašīnu, jo, ejot cauri lidostas metāldetektoram, uz dziedātājas pīrsingu reaģēja skaņas signāls. Drošības dienesta darbinieka Agileru nekavējoties nogādāja palīgtelpās, kur viņa pēc kārtīga skandāla parādīja krūtsgalu rotājošo metāla pīrsingu.

Valērijas skaistuma upuris

Krievu populārā dziedātāja Valērija pērn tik ļoti bija aizrāvusies ar notievēšanas procedūrām un badošanos, ka novārdzinātais organisms neizturēja slodzi, un māksliniece nokļuva slimnīcā, tādēļ nācās atcelt vairākus koncertus. Pēc speciālistu domām, Valērija ar novārdzinošām diētām un nemitīgi lietojot šlakvielas dzenošus preparātus novājināja savu organismu tā, ka pat mazākā infekcija burtiski "nopļāva" dziedātāju. Visu slimības laiku no Valērijas gultas neatgāja un par sirdzēju rūpējās viņas vīrs Josifs Prigožins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu