Aktrises Annas Šteinas māju sajūta

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Atverts.lv

Anna Šteina ir aktrise. Pašlaik svarīgākais: krāj spēkus jaunam projektam, par kuru, kamēr nav pateikts hop!, negribas neko konkrētu teikt. Tikai to, ka tas saistīts ar teātri.

1. Cik lielu nozīmi jūs piešķirat mājām?

Lielu – turklāt gan tad, kad dzīvoju pie mammas, gan tagad, kad mitinos atsevišķi. Brīžiem piefiksēju, ka es kaut kādā mērā esmu mājas pele. Pēc ballēšanās vai citām izklaidēm pienāk mirklis, kad vienalga kā, bet gribas nokļūt mājās, savā gultiņā.

2. Kas visspilgtāk liecina par mājas saimnieku?

Varbūt ēdiens, ko pasniedz virtuvē. Daudzu mājās, arī nesen mūsējās, bija tā, ka ciemiņi pakāpeniski no viesistabas pārcēlās uz virtuvi. Laikam jau šī paraža saglabājusies no tiem laikiem, kad pulcējās ap pavardu, kur bija silts. Kaut kādā mērā virtuve joprojām ir mājas omulības simbols.

3. Kas jums nepieciešams, lai mājoklī justos omulīgi?

Grūti pat kaut ko konkrēti izcelt... Pirmām kārtām man ir svarīgi, lai būtu silts. Neliegšos, patīk arī paspaidīt televizora pults podziņas, DVD paskatīties filmas. Nu un noteikti vakara gaitā izdzeru vismaz četras krūzes tējas. Tiklīdz pārrodos mājās, pirmais, ko daru – pagatavoju tēju.

4. Vai bieži maināt telpu iekārtojumu?

Nē, tas man nav raksturīgi. Pie draugiem esmu redzējusi, ka viņi, pārbīdot mēbeles, interjerā panāk acīmredzamu efektu. Dažiem tas dots no dabas, taču man nav šā talanta. Kad dzīvoklī bija remonts, vajadzēja domāt, kādas krāsas izvēlēties, man tas šķita diezgan sarežģīti. Ja ļoti vajag, saspringstu, bet tā īpaši neraujos ko mainīt telpas interjerā.

5. Kur vislabāk varat atpūsties – mājās, kādā ceļojumā vai brīvā dabā?

Visās pieminētajās vietās. Vasarā lieliski atpūšos vasarnīcā pie jūras vai lauku mājās. Arī ceļojumos tas labi izdodas, kaut gan tā ir nosacīta atpūta, drīzāk – baudījums, jaunu iespaidu uzkrāšana. Bet visbiežāk sanāk atpūsties mājās. Kad ir mazāk darba, var pavaļoties, no rīta ilgāk pagulēt.

6. Vai vajadzētu vairākām paaudzēm dzīvot zem viena jumta?

Ja tā ir liela privātmāja, tad – jā, bet citādi tomēr labākais risinājums būtu katrai paaudzei, katrai ģimenei dzīvot atsevišķi. Kaut gan ļoti strikti par to neiestājos, jo esmu dzīvojusi kopā ar mammu, arī vasarnīcā zem viena jumta esam vairākas ģimenes. Tiesa, saimniekošanas paradumi dažkārt diezgan krasi atšķiras. Un ne visiem to ir viegli pieņemt.

7. Dodat priekšroku mājās gatavotam ēdienam vai maltītei ārpus mājām?

Man ļoti patīk mājās taisīts ēdiens – gan to ēst, gan meistarot. Vakar, piemēram, pirmoreiz gatavoju suši. Savukārt maltītes ieturēšanu ārpus mājām uztveru kā kaut ko īpašu, teju vai

kā svētkus. Katrā ziņā pusdienošana restorānā man nav kļuvusi par rutīnu. Tad noteikti izvēlos arī desertus, kas ir mana vājība.

8. Jums mājās fonā skan mūzika vai gribat klusumu?

Es gribu klusumu. Ja pa dienu mājās vairs neviena cita nav, iztieku bez radio, bez mūzikas, bez televizora. Vakarā jau parasti skatāmies televīziju, klausos arī savu iecienītāko raidstaciju – Latvijas Radio 1. Man patīk, ka ir gan ziņas, gan analītiskie raidījumi, gan mūzika.

9. Ko visvairāk kārojas nopirkt mājām?

Cenšos atrast priekšnamam piemērotu soliņu, uz kura varētu apsēsties, pāraujot apavus. To gribu apvienotu ar skapīti, kurā uzglabāt kurpes un zābakus. Vienā veikalā šādu soliņu manīju, taču tā krāsa nebija piemērota mājas interjeram.

10. Kur jūs celtu savu māju?

Rīgā – diezin vai. Vispār šobrīd māju nemaz nekāroju, jo zinu, cik daudz pūļu nepieciešams (mums taču ir vasarnīca!), lai to uzturētu kārtībā. Vienmēr kaut kas ir jādara. Bet, ja tomēr pafantazē, man kārotos nevis māju, bet nelielu bungalo tajā pasaules daļā, kur silts un saulains.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu