Atbalsta ministriju skaita mazināšanu (31)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija otrdien atbalstīja opozīcijas deputātu priekšlikumu samazināt ministriju skaitu līdz desmit.

Komisijas vadītājs Oskars Spurdziņš (Tautas partija, TP) aģentūrai BNS pavēstīja, ka atbalstīts deputātu Māra Ārberga (TP) un Oskara Kastēna (LPPLC) priekšlikums izveidot attīstības ministriju no trim pašreizējām ministrijām, apvienot Veselības un Labklājības ministriju, kā arī Vides ministriju pievienot Zemkopības ministrijai.

Taču Juridiskais birojs iebildis pret deputātu piedāvāto pārejas noteikumu redakciju, tādēļ galīgais lēmums par likumprojekta virzību trešajam lasījumam komisijā tiks pieņemts trešdien.

Jau vēstīts, ka komisija saņēmusi jaunus priekšlikumus par ministriju skaita izmaiņām uz galīgo lasījumu Ministru kabineta iekārtas likuma grozījumiem, kurus, jau skatot otrajā lasījumā, pēc ilgstošām debatēm parlamentārieši bija nolēmuši tomēr nesaistīt ar valsts pārvaldes reformas ieceri.

Līdz ar to šis likumprojekts tika tālāk virzīts un atbalstīts vien ar tā sākotnējo jēgu - pirmajā lasījumā jau konceptuāli atbalstīto ierosmi par valdības sēžu slēgto daļu pilnīgu ierakstu, ietverot arī to, kas attiecas uz valsts noslēpuma objektu.

Taču deputāti Māris Ārbergs (Tautas partija) un Oskars Kastēns (LPP/LC) atkal bija iesnieguši priekšlikumus ministriju skaita samazināšanai. Iesniedzēji vēlas, lai šāds Ministru kabineta (MK) sastāvs ar tikai desmit ministriem stātos spēkā līdz ar 10.Saeimas sanākšanu.

Pārejas noteikumos deputāti iekļāvuši norādi, ka MK saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likumu atlikušajā laikā būtu pienākums nodrošināt jaunās attīstības ministrijas izveidi uz Ekonomikas ministrijas, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas un Satiksmes ministrijas bāzes, kā arī tāpat nodrošināt abu pārējo jauno ministriju izveidi.

No Labklājības un Veselības ministrijas veidoto iestādi tādā gadījumā sauktu par Sociālo lietu ministriju, bet no Vides un Zemkopības ministrijas - par Vides un zemkopības ministriju.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu