Munkevics paliek apcietinājumā (84)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas apgabaltiesa šodien atstāja negrozītu Centra rajona tiesas 20.maija lēmumu par drošības līdzekļa - apcietinājuma - piemērošanu kukuļošanas krimināllietā aizdomās turētajam bijušajam Jūrmalas domes priekšsēdētājam Raimondam Munkevicam ("Jūrmala - mūsu mājas"). Viņa advokāts Aivo Leimanis portālam TVNET sacīja, ka ne viņš, ne viņa klients nav apmierināts ar šīsdienas tiesas lēmumu un jau tuvākajā laikā mēģinās panākt, lai Munkevicam noteiktu mazāk stingru drošības līdzekli.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Papildināts Leimaņa viedoklis

Leimanis arī norādīja, ka lūdzis atbrīvot Munkevicu pret drošības naudu, taču tiesa to neesot akceptējusi. Jautāts, cik lielu naudas summu viņa klients būtu gatavs maksāt par atbrīvošanu no apcietinājuma, advokāts sacīja, ka tiktu vērtēta iespēja maksāt tādu summu, kādu par atbilstošu uzskatītu tiesa, taču, tā kā tiesa vispār uzskatījusi par nepieļaujamu bijušā Jūrmalas mēra atbrīvošanu pret drošības naudu, nekādas konkrētas summas neesot minētas.

Nākamreiz drošības līdzeklis Munkevicam jāpārskata pēc diviem mēnešiem no viņa aizturēšanas brīža, sacīja advokāts. Tad izmeklētājiem no jauna būšot jāargumentē, kāpēc nav pieļaujama aizdomās turētā atrašanās brīvībā.

Leimanim joprojām neesot uzrādīti nekādi neapšaubāmi pierādījumi tam, ka Munkevics kādam būtu devis kukuli.

Advokāts sarunā ar portālu TVNET paziņoja, ka ne viņš, ne viņa klients nav apmierināts ar šodienas tiesas lēmumu. Pēc iepazīšanas ar to apsūdzētā pārstāvji lems par iespēju ātrāk lūgt tiesu Munkevicam noteikt mazāk stingrāku drošības līdzekli, piemēram, liegumu tikties ar konkrētiem cilvēkiem, tuvoties konkrētiem objektiem vai policijas uzraudzību. Apcietinājumam, pēc Leimaņa teiktā, neesot pamata.

Viņš atklāja, ka patlaban Munkevics atrodas Centrālcietumā.

Advokātam gan neesot informācijas, vai bijušais Jūrmalas mērs atrodas kopējā vai atsevišķā cietuma kamerā.

Runājot par Munkevica sajūtām, advokāts norādīja, ka viņš ticot, ka dzīvo tiesiskā valstī un ka tiesa, pieņemot lēmumus viņa lietā, spriedīs objektīvi un taisnīgi. Munkevics jūtoties slikti saistībā ar to, ka esot izolēts no ģimenes un sabiedrības.

Jau vēstīts, ka Munkevics kopā ar savu partijas biedru, "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes locekli Normundu Pīrantu 18.maija vakarā tika aizturēts kriminālprocesā par 5000 latu kukuļa piedāvāšanu partijas "Jaunais laiks" (JL) deputātei Ivetai Blauai, lai nodrošinātu kūrortpilsētas mēram labvēlīgu rezultātu 20.maijā gaidāmajā neuzticības balsojumā.

Vēlāk abi šajā lietā tika atzīti par aizdomās turamajiem noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas paredzēts Krimināllikuma 323.panta 2.daļā - par kukuļdošanu, ja tā izdarīta atkārtoti vai lielā apmērā vai ja to izdarījusi valsts amatpersona, vai arī, ja tā izdarīta personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

20.maija pēcpusdienā abi aizdomās turētie tika apcietināti, bet Munkevics - arī gāzts no mēra amata.

25.maijā Centra rajona tiesas lēmumu par drošības līdzekļa - apcietinājuma - piemērošanu ar sava advokāta Laura Matisāna starpniecību pārsūdzēja Pīrants, bet 28.maijā sūdzību par savam klientam piemēroto apcietinājumu ierakstītā vēstulē tiesai nosūtīja arī Munkevica advokāts Leimanis.

Pīranata apcietināšanas pamatotību apgabaltiesa vērtēja jau 2.jūnijā, kad tā nolēma viņa drošības līdzekli atstāt negrozītu.

Kā ziņots, Munkevics un Pīrants kategoriski noliedz jebkādu savu saistību ar kukuļa došanu vai piedāvāšanu.

Komentāri (84)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu