Studentiem Slovēnijā - viss bez maksas un vēl vēl protestē! (34)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītāja foto

Apzinos, ka šī tēma nedaudz norimusies, cik saprotu, lasot tvnet.lv, bet es šobrīd dzīvoju Slovēnijā, un, tā kā rītdien šeit norisinās plašas protesta akcijas par studentu tiesībām, domāju, ka varbūt mans nelielais subjektīvais pārspriedums par studentu tiesībām šeit, Slovēnijā, un manās mājās - Latvijā, varētu ieinteresēt kādu galīgi degunu nolaidušu studentu.

Nu tad pēdējās dienas nedaudz uzjautrinos par lielas protesta akcijas iemesliem šeit pat, manā mīļajā Slovēnijā. Interesanti, ka students Slovēnijā saņem:

- BEZMAKSAS augstāko izglītību,

- BEZMAKSAS pusdienu talonus,

- drīkst pieteikties "Studentu Servisa" ofisos, kuros studentam, attiecīgi pēc izglītības, tiek piemeklēts kāds APMAKSĀTS darbs.

Mīnuss - kopmītnes maksā, sākot ar 80 eiro, un tomēr studentu kopmītne šeit ir mini dzīvoklītis divām personām, ar dzīvoklītī ierīkotu kaut mini, bet virtuvi, kaut šauru, bet tualeti un duškabīni.

Protesta akcijas iemesls?

"Sasodītās kapitālistu cūkas", kā studenti paši dēvē "apspiedējus", cenšas atņemt studentiem iespēju strādāt paralēli mācībām, respektīvi, cik noprotu, lietot "Študentski Servis" pakalpojumus, jo tas apdraudot darba konkurenci (bieži vien studenti tiek izvēlēti darbam ne tikai tamdēļ, ka ir spējīgi un enerģijas pilni, bet arī, un visbiežāk tamdēļ, ka, maksājot algu studentam, nav jāmaksā nodokļi).

Tad nu es te tā ķiķinos un salīdzinu, jo, cik esmu runājusi ar vietējiem studentiem, tā ir ĻOTI LIELA un ĻOTI AKŪTA sāpe - šī "darba atņemšana", kamēr tāds vidusmēra latviešu students maksā ap 1000 latu gadā par izglītību, sākot no 20 latiem par, nebaidos šā vārda, sūdainu kopmītni un mokās ar vispārīgu bezdarbu valstī, kā arī katru ēdienreizi apmaksā pats.

Nemaz nerunājot, ka pēdējā latviešu studentu protesta akcija, kura nedeva nekādus panākumus, bija par izglītības nesagraušanu, skolu neslēgšanu utt. Skaisti.

Tatjanas Koķes kundze, Tu mani dzirdi?

Nav tā nedaudz, nu, neērti?

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu