Kastēns paziņo, ka aiz Circenes stāv lobijs (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāts Oskars Kastēns (LPP/LC) šodien paziņoja, ka aiz Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājas Ingrīdas Circenes (JL) stāv kāds lobijs. Kastēns šādu viedokli pauda pēc Circenes paziņojuma, ka komisija it kā rosinot ļaut turpināt analogo apraidi līdz 2013. gada decembrim. Kastēns uzsvēra, ka Circene komisijai uzspiež savu viedokli.

Kastēns uzsver, ka Circene demonstrē nekompetenci, un piebilda, ka tādā gadījumā nav skaidrs, kurš maksās gan par analogās, gan par digitālās televīzijas uzturēšanu. "Circene varēja paprasīt savam partijas biedram finanšu ministram, cik tas izmaksās, pirms nāk klajā ar minēto paziņojumu," sacīja Kastēns.

Jau ziņojām, ka Circene vakar apgalvoja, ka Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija, gatavojot galīgajam lasījumam Elektronisko plašsaziņas likumu, nolēma tajā ierakstīt, ka televīzijas drīkst turpināt analogo apraidi līdz 2013.gada decembrim, līdz kuram SIA "Lattelecom" pieder ekskluzīvas frekvenču lietošanas tiesības ciparu televīzijas apraidei.

Patlaban Ministru kabineta noteikumi noteic, ka vienīgi SIA "Lattelecom" ir tiesības veikt apraidi ciparu formātā. Tāpat valdība ir noteikusi, ka pāreja no apraides analogajā formātā uz apraidi ciparu formātā jāpabeidz līdz 2011.gada 1.decembrim, par ko ir informēta arī Eiropas Komisija.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu