Kustības "Par Labu Latviju" vadītājs turpmāk būs Ēķis (173)

Toms Ostrovskis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Nepilna mēneša laikā tautas kustība "Par Labu Latviju" nomainījusi savu vadību, šodien par kustības padomes priekšsēdētāju vienbalsīgi ievēlot Latvijas Neatkarīgās televīzijas (LNT) un TV5 īpašnieku Andreju Ēķi, informēja kustības preses biroja vadītājs Arnis Marcinkēvičs.

Sarunā ar TVNET Ēķis norādīja, ka ir patīkami pārsteigts par viņam uzticēto amatu, un vēlreiz uzsvēra, ka viņš negatavojas startēt vēlēšanās. Jaunievēlētais padomes priekšsēdētājs norādīja, ka "kustības "Par Labu Latviju" tuvākie mērķi ir pamodināt cilvēkos nacionālo pašapziņu, jo man šķiet, ka tā ir aizmigusi, savukārt ekonomikā Latvijas intereses stādīt augstāk par citām interesēm".

„Es esmu par Labu Latviju šā vārda plašākajā nozīmē. Laba – tā ir veiksmīga, gudra, bagāta, izglītota un vesela Latvija. Bet pats galvenais – tā ir Latvija, kuras iedzīvotāji zina, ka dzīvo labākajā valstī pasaulē. Latvija var un Latvijai jābūt starp piecām veiksmīgākajām Eiropas valstīm. Mēs latvieši esam peldināti pakļāvībā un pazemībā tad pret Austrumiem, tad Rietumiem. Es uzskatu – šodien pilnīgi ikvienam Latvijas patriotam, neatkarīgi no tautības, jāiestājas par labu Latviju. Mēs šodien esam dzīvi, savā, brīvā valstī, tikai pateicoties cilvēkiem, kas nav stāvējuši malā. Man nav iznācis karot frontē, bet es izjūtu dziļu cieņu pret tiem, kam pieticis drosmes, pārliecības un mīlestības iestāties par Latviju, kaut arī tas prasītu dzīvību. Šodienas politiskie cīniņi ir bērnu spēles, salīdzinot ar tām kaujām, ko izcīnīja mūsu tēvi. Es esmu gatavs vienot, virzīt un aizstāvēt ideju – par Labu Latviju," savu nostāju skaidroja Ēķis.

Un ceļš uz Labu Latviju ved caur labestību, nacionālo pašapziņu, zināšanām par vēsturi un kultūru. Es neesmu politiķis. Es esmu Latvijas patriots.“

Kā jau ziņojām, 27.aprīlī par tautas kustības "Par labu Latviju!" padomes priekšsēdētāju tika ievēlēts SIA "Saules aptieka" un zemnieku saimniecības "Zemitāni" īpašnieks Guntis Belēvičs. Kā pastāstīja Marcinkēvičs, šodien Belēvičs paziņojis, ka vēlas startēt 10.Saeimas vēlēšanās, un lūdzis valdi atbrīvot viņu no kustības priekšsēdētāja amata.

Kustība "Par labu Latviju" gatavojas turpināt savu darbību arī pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām un kontrolēt, kā politiķi pilda savus pirmsvēlēšanu solījumus, skaidroja Marcinkēvičs.

Ēķis kustības "Par labu Latviju" priekšsēdētāja amatā esot ievēlēts tāpēc, ka "ir ļoti liels Latvijas patriots", skaidroja Marcinkēvičs. To Ēķis esot apliecinājis arī kā kino producents, filmu "Rīgas sargi", "Baiga vasara" un "Rūdolfa mantojums" līdzautors.

12.jūnijā paredzēta kustības "Par labu Latviju" pārtapšana apvienībā. Plānots, ka apvienībai varētu pievienoties Tautas partija (TP) un LPP/LC pēc abu partiju kongresu lēmuma.

Tautas kustības "Par labu Latviju!" padomes priekšsēdētājs, uzņēmējs Guntis Belēvičs pievērsa sabiedrības uzmanību ar savu neseno ierosinājumu ieviest maksas izglītību jau no 7.-8.klases, pretī iedzīvotājiem nodrošinot nodokļu atvieglojumus.

Par kustības "Par labu Latviju" padomes priekšsēdētāja vietniekiem ievēlēti holdinga "Baltijas lāse" priekšsēdētājs Atis Sausnītis, izdevniecības nama "Petits" īpašnieks Aleksejs Šeiņins un Cēsu novada domes priekšsēdētājs Gints Šķenders.

Komentāri (173)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu