No lidostas "Rīga" atcelti divi reisi uz Dublinu (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Īslandes vulkāna pelnu dēļ no starptautiskās lidostas "Rīga" atcelti divi reisi uz Dublinu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja lidostas sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Santa Auguste.

Viens no atceltajiem ir Īrijas zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" reiss plkst. 22.15, savukārt otrs - Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" reiss plkst. 23.20.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas un Īrijas dienesti devuši rīkojumu par daļēju gaisa telpas slēgšanu trešdien, jo pār reģionu izpleties jauns Īslandes vulkāna pelnu mākonis.

Britu dienesti devuši rīkojumu slēgt gaisa telpu no plkst. 7 (pēc vietējā laika; plkst. 9 pēc Latvijas laika) uz 12 stundām atsevišķās Skotijas un Ziemeļīrijas daļās. Augsta pelnu koncentrācija var sabojāt lidmašīnu dzinējus, brīdina Lielbritānijas Civilās aviācijas pārvalde (CAA).

Uz 12 stundām tiks slēgtas vairākas Skotijas lidostas, arī Glāzgovas lidosta, norāda CAA. Turklāt pastāv risks, ka tiks slēgta arī Edinburgas lidosta, kā arī lidostas Anglijas ziemeļrietumos.

Tomēr pārvaldes paziņojumā nav minēts, ka apdraudēta būtu arī gaisa satiksme tālāk uz dienvidiem, piemēram, Londonas Hītrovas lidostā.

Ziemeļīrijā jau no rīta tiks slēgta Derijas lidosta, bet vēlāk dienas gaitā arī Belfāstas lidosta.

Tikmēr visi lidojumi no Dublinas tiks apturēti, sākot ar plkst. 10 pēc Griničas laika (plkst. 13 pēc Latvijas laika).

Savukārt no plkst.7 pēc Griničas laika (plkst. 10 pēc Latvijas laika) ierobežojumi noteikti Donegolas, Slaigo un Nokas lidostā, teikts Īrijas Aviācijas pārvaldes (IAA) publicētajā paziņojumā.

Turpretī Šenonas un Golvejas lidostā pagaidām nekādi ierobežojumi nav noteikti.

Arī otrdien Īrijas Republikas, Ziemeļīrijas un Skotijas gaisa telpa uz vairākām stundām bija slēgta.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu