Kuģītis "Jelgava'' tuvākajās dienās atsāks darbu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kuģītis ''Jelgava'' rīt, 3.maijā, vai parīt, 4.maijā, atsāks kursēt pa Daugavu, biznesa portālam ''Nozare.lv'' apgalvoja kuģa īpašnieks - SIA ''Viola&Co''- valdes priekšsēdētājs Iļja Ļitviņenko.

Patlaban kuģīti krāso, bet apkalpe - četri cilvēki - psiholoģiski atgūstas pēc notikušās avārijas.

Šorīt, 2.maijā, kuģīti ''Jelgava'' ar buksieri aizvilka uz remontu, apstiprināja Ļitviņenko. "Kuģītis, salīdzinot ar citiem kuģiem, kas pa Daugavu vizina pasažierus, ir samērā jauns - tas strādā kopš 1991.gada. Mūsu problēmas ir īslaicīgas - manā biznesa praksē, bet uz upes esmu uzaudzis, šis ir pirmais negadījums,'' skaidroja Ļitviņenko.

Savukārt SIA "Upes kuģis" īpašnieks Gundars Ūdris, kuram pieder upju kuģi "Misisipi" un "Liepāja", skaidroja, ka diezin vai kuģītim ''Jelgava'' ir tikai noberzta krāsa, jo avārijas rezultātā tam ticis sadragāts otrā stāva jumts, kā arī bojāts pietauvošanās traps. Ūdris arī apšauba, ka avārijā bija vainīga tikai spēcīgā straume un vējš. Viņaprāt, avārija notikusi vai nu kapteiņa pieredzes trūkuma dēļ vai arī kuģītim bijušas tehniskas problēmas.

Jau ziņots, ka kuģītis ''Jelgava'' 1.maijā Akmens tiltā Daugavā ietriecās spēcīgās straumes un vēja dēļ, kapteinis alkoholiskos dzērienus nebija lietojis.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena  informēja, ka viens no iemesliem, kāpēc kuģis ietriecas Akmens tiltā, ir stiprais vējš, savukārt Ļitviņenko norādīja, ka kuģi negaidīti sanesa spēcīga straume un dzinēji netika ar to galā. Ļitviņenko uzsvēra, ka šī nav kapteiņa vaina, jo ''tādas lietas paredzēt nevar''.

Kuģītis avārijā esot maz cietis, tam tikai noberzta krāsa, paskaidroja Ļitviņenko.

Incidentā pēc policijas rīcībā esošās informācijas cietušo nav. Uz kuģīša bijuši 20 pasažieri, kuri tikuši cauri tikai ar izbīli.

SIA "Upes kuģis" īpašnieks Gundars Ūdris, kuram pieder upju kuģi "Misisipi" un "Liepāja", skaidroja, ka negadījums noticis tāpēc, ka kuģa ''Jelgava" kapteinis, kas līdz šim ir strādājis tikai jūrā, rīkojies bezatbildīgi un nav rēķinājies ar stipro vēju. Viņaprāt, SIA ''Viola&Co'' īpašnieks Iļja Ļitviņenko daudzu gadu garumā strādā, tikai dzenoties pēc peļņas.

''1.maijā sākas upju kuģošanas sezona. Šis gadījums, kas noticis jau pašā sezonas sākumā, negatīvi ietekmēs arī manu biznesu," uzsvēra Ūdris.

Jau rakstīts, ka pērn augustā Akmens tilta balstā ieskrēja pasažieru kuģītis ''Vecrīga", kura kapteinis bija stiprā alkohola reibumā – kapteiņa organismā bija konstatētas 2,5 promiles alkohola.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu