24 h pēc gaisa telpas atvēršanas. Kas notiek lidostā (45)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš otrdienas rīta Latvijas gaisa telpa ir atvērta un tajā notiek lidojumi. To skaits gan līdz trešdienas rītam bija salīdzinoši neliels, jo lidojumi uz populārākajiem galamērķiem vēl nenotika. Tagad sākti daži lidojumi arī iecienītākajos reisos, jo daļa mērķa valstu atvērušas gaisa telpas. Trešdienas rītā situācija Rīgas lidostā bija mierīga un daudz ļaužu lidostā nedrūzmējās.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Pievienota jaunākā informācija no lidostas

"Ryanair" lidojums trešdien uz Lielbritāniju ir atcelts, taču "airBaltic" reiss šajā maršrutā notika. Lielbritānijā gaisa satiksme atsākās ap pusnakti pēc Latvijas laika.

Savukārt daļa "airBaltic" reisu uz Vāciju joprojām ir atcelti. Arī "Ryanair" uz šo valsti joprojām nelido. Kompānija solījusi lidojumus no Rīgas sākt ceturtdien pulksten 15 pēc Latvijas laika.

Tāpat atcelta daļa reisu uz Skandināviju - Helsinkiem, Kopenhāgenu, Stokholmu u.c. 

Kopumā situācija labāka

Civilās aviācijas aģentūras direktora vietnieks un Aeronavigācijas daļas vadītājs Māris Čerņonoks portālam TVNET sacīja - kopumā jūtams, ka gaisa satiksmē ir uzlabojumi, salīdzinot ar iepriekšējām dienām, kad lielākā daļa Eiropas gaisa telpu bija slēgtas. Kopš vakardienas Latvijas gaisa telpa ir atvērta un pagaidām neesot nekādu pazīmju, ka "vajadzētu piebremzēt".

Arī pēc atbildīgo speciālistu tikšanās ap pulksten 10 Čerņonoks teica: "Ir gandrīz droši, ka šodien Latvijas gaisa telpa būs atvērta visu dienu." Taču visu populārāko maršrutu mērķa valstu gaisa telpas joprojām nav atvērtas.

Lidosta bažījas par drūzmēšanos

Rīgas lidostas preses sekretārs Mārtiņš Langrāts portālam TVNET šorīt ap pulksten 8 pastāstīja, ka vakar un šorīt lidostā darbs noticis mierīgi, nav bijis lielu aizķeršanos un pārpratumu. Problēmu nebija nedz lidostai, nedz lidojumos. Dažas aviosabiedrības joprojām nelido. Tāpat arī nenotiek reisi uz atsevišķiem galamērķiem. Tā kā populārākie lidojumu maršruti joprojām ir slēgti, lidostā nav lielas drūzmas.

Taču ir bažas, ka lielāka cilvēku drūzmēšanās varētu sākties līdz ar populārāko lidojumu sākumu.

Langrāts aicināja cilvēkus sekot līdzi aktuālajai informācijai.

Rīgas lidosta šodien apkalpojusi aptuveni trīs reizes vairāk pasažieru nekā vakar un to skaits tuvojas 6000. Langrāts biznesa portālam "Nozare.lv" pavēstīja, ka drūzma lidostā šodien tomēr nav bijusi.

Lidojumu ģeogrāfiskais lauks ir paplašinājies - šodien aviokompānijas lidojušas arī uz Centrāleiropas valstīm, tostarp Vāciju. Langrāts uzsvēra, ka lidsabiedrības saskaras ar gaisa koridora noslodzes problēmām, jo pēc vulkāna pelnu izraisītās krīzes satiksme ir kļuvusi intensīvāka. Lidsabiedrības ir spiestas lidot tad, kad gaisa koridors ir brīvs.

Lidosta "Rīga" rītdienai gatavojas optimistiski un pieļauj, ka tiks atklāts krietni vairāk lidojumu. Tā kā esot jauna situācija aviācijas nozarē, ir iespējams, ka lidostā būs daudz cilvēku. Galvenais esot savstarpēja sapratne starp lidostu, aviokompānijām un pasažieriem.

Jaunākā informācija aviosabiedrības "airBaltic" interneta mājas lapā pulksten 14:40 liecina, ka trešdien vēl atcelti šādi lidojumi:

BT325/326 Riga-Helsinki-Riga

BT305/306 Riga-Helsinki-Riga

BT105/106 Riga-Stockholm-Riga

BT431/432 Riga-Vienna-Riga

BT461/462 Riga-Warsaw-Riga

BT221/222 Riga-Munich-Riga

BT215/216 Vilnius-Berlin-Vilnius

BT231/232 Riga-Dusseldorf-Riga

"airBaltic" norāda, ka plāno veikt lidojumus saskaņā ar lidojumu sarakstu, ja gaisa telpas ierobežojumi to atļaus. Tā brīdina par iespējamu lidojumu atcelšanu, ja tiks noteikti papildu gaisa telpas ierobežojumi.

Pasažieri, kuriem ir apstiprināta rezervēta vieta kādā no neatceltajiem lidojumiem, ir aicināti ierasties lidostā. Ja kādā no šiem lidojumiem radīsies brīvas vietas, tās vispirms tiks piedāvātas ģimenēm ar bērniem, pasažieriem ar kustību traucējumiem, gados vecākiem pasažieriem, kā arī "Baltic Miles VIP" kartes īpašniekiem, lidsabiedrība paziņojusi.

Pasažieri, kuri iegādājušies biļetes uz kādu no atceltajiem reisiem, var izmantot nākamo pieejamo reisu vai arī pieteikt kompensācijas saņemšanu pilnā apmērā par neizmantotajām biļetēm. Tas darāms jebkurā "airBaltic" biļešu kasē, tūrisma aģentūrā, kurā biļete izsniegta, vai arī zvanot vai sūtot e-pastu (e-pastā jābūt norādītam rezervācijas numuram) uz "airBaltic" Rezervāciju centru.

Ja izrādās, ka atcelto lidojumu dēļ ceļojums vairs nav aktuāls un nav nepieciešams lidot ar nākamo reisu, lidojuma maiņa vai kompensācijas saņemšana no "airBaltic" nav jākārto nekavējoties – to var izdarīt arī vēlāk, izvairoties no rindām, lidsabiedrība informēja, skaidrojot, ka tādējādi varētu sniegt palīdzību tiem pasažieriem, kuriem tā ir akūti nepieciešama.

Portāls TVNET jau vēstīja, ka vakar beidzot atvēra Latvijas gaisa telpu, kas Īslandes vulkāna radīto putekļu mākoņu dēļ bija slēgta piecas dienas. Lai arī Latvijas gaisa telpa ir atvērta, tomēr vakar no Rīgas notika tikai daļa lidojumu, jo daudzu valstu gaisa telpas joprojām ir slēgtas.

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu