Atcelto lidojumu dēļ piecas naktis pavada Rīgas baznīcā (51)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc piecu dienu pārtraukuma šodien beidzot atsākti lidojumi no Rīgas. Portāla TVNET lidostā sastaptie cilvēki ir dažādās domās par turpmākajiem lidojumiem. Vieni tos gaida ar bailēm, jo bažījas, ka lidojumi joprojām varētu būt nedroši. Savukārt citi ir pārliecināti, ka viņu lidojums būs veiksmīgs, un par to neuztraucas. Lidostā izdevās sastapt arī cilvēkus, kuri atcelto lidojumu dēļ Rīgā uzturas vairākas dienas, bet naktis pavada galvaspilsētas baznīcā.

Portāls TVNET novēroja, ka otrdienas pusdienlaikā lidosta bija diezgan patukša. Daži desmiti cilvēku stāvēja rindās pie "airBaltic" biļešu kasēm. Vēl tikpat daudz pie "Ryanair" kasēm. Cilvēki centās uzzināt aktuālo informāciju no aviosabiedrībām, kā arī apmainīt biļetes vai atgūt atpakaļ naudu par nenotikušajiem lidojumiem.

Piecas naktis pavada Rīgas baznīcā

Lidostas uzgaidāmajā telpā portāls TVNET aprunājās ar divām ārvalstu pilsonēm, kuras lidostā uzturējušās jau kopš pagājušās piektdienas, kad vulkāna radīto putekļu dēļ atcēla viņu lidojumu uz Ameriku.

Sākumā sievietes truli skatās pa lidostas logu un uz aicinājumu izstāstīt viņu situāciju nereaģē.

Pēc brīža vecākā sieviete angļu valodā tomēr izstāsta, ka ir no Zviedrijas, bet viņai blakus sēdošā ceļabiedrene - no Lietuvas. Abas pagājušajā piektdienā plānoja braukt uz ASV. Viņas bija iegādājušās biļetes lidojumam ar kompāniju "Finnair". Tā kā lidojumi atcelti un neviens patlaban nevar pateikt, kad tos atsāks, abas sievietes dienas pavada Rīgas lidostā, bet vakarus - kādā Rīgas baznīcā.

"Slikti, ļoti slikti," sieviete bēdīgi raksturo savu situāciju, piebilstot, ka neviens patlaban neņemas prognozēt, kad viņas varētu nokļūt vajadzīgajā galamērķī. Iespējams, viņām paveiksies un jau rīt abas varēs atstāt Rīgu. Tajā brīdī vecākās kundzes acīs pavīdēja asaras...

Ar zīdaini uz rokām

Savukārt "airBaltic" pasažieru rindā sastaptā jaunā, krievu valodā runājošā sieviete ar desmit mēnešus vecu meitiņu uz rokām portālam TVNET pastāstīja, ka šosestdien bija plānojusi braukt uz Vāciju, bet pēc tam uz Nicu. Taču, nezinot, vai lidojumi patiešām notiks, un baidoties, vai tie patiešām būs droši, viņa šodien devusies uz lidostu, lai samainītu iegādāto biļeti uz citu vēlāku reisu vai arī atgūtu naudu. Viņa bažījās:

"Kur es tagad braukšu ar mazu bērnu uz rokām? Tas nav iespējams! Un ja nu es pēc tam vairs netieku atpakaļ?"

Sieviete arī uztraucās, vai "airBaltic" viņai atdos naudu par šo biļeti. Viņa mēģinājusi biļeti kādam pārdot, taču tas neesot izdevies, jo potenciālie pircēji viņai norādījuši, ka nelidos, līdz nebūs pilnībā skaidrs, ka lidojumi ir droši.

Tāpat sieviete biji norūpējusies, jo Nicā jau bija pasūtīta viesnīca un aizrunāta automašīna. Tagad šī ceļojumam paredzētā un jau iztērētā nauda jāuzskata par zudušu: "Nauda jau iztērēta, bet ceļojums - atcelts!"

"Cilvēks dabas priekšā - maziņš un melns"

Citās domās bija kāds jauns vīrietis, kas stāvēja tajā pašā rindā. Viņš latviski portālam TVNET stāstīja, ka 19.aprīlī bija plānojis doties uz Eiropu, taču viņa lidojumu atcēla. Tagad vīrietis vēlas iegādāties lidojumu uz citu dienu un tādēļ ieradies lidostā.

"Gan no lidostas, gan "airBaltic" bija ļoti pozitīva attieksme," viņš teica un apgalvoja, ka no turpmākajiem lidojumiem nebaidās. "Gan jau tie būs droši! Ko tur baidīties? Daba ir daba, būs jau labi," viņš sacīja un uzsvēra, ka

"vulkāns parādīja, ka cilvēks dabas priekšā joprojām ir maziņš un melns".

Vulkāna putekļu mākonis maina meiteņu plānus

Arī trīs jauniešu plānus vulkāna radītais putekļu mākonis ļoti izmainījis. Smaidīgas, runātīgas un jautras meitenes portālam TVNET pastāstīja, ka bija iecerējušas braukt uz Spāniju apciemot savu draudzeni, kas tur ieprecējusies. Taču līdz ar atceltajiem lidojumiem tas nav izdevies, bet dažas nedēļas vēlāk tas vairs nebūs iespējams, jo skolā sāksies sesija un arī draudzenei atvaļinājums būs beidzies.

Vienlaikus meitenes pauda pārliecību - ja tuvākajās dienās kāds lidojums tajā virzienā būs, viņas noteikti brauks. "Vilinājums redzēt Spāniju un Aneti ir daudz lielāks nekā bailes par lidojuma drošību. Ļoti gribas braukt," optimistiskākā jauniete teica un pauda cerību, ka "ne jau mūsu lidojums būs tas liktenīgais, kurš nokritīs".

Viņas teica, ka meklējušas iespējas pie draudzenes Spānijā nokļūt ar cita veida satiksmes līdzekļiem, taču tas izrādījies pārlieku dārgi. Piemēram,

autobusu biļešu cenas šajās dienās palielinājušās trīskārtīgi.

Portāls TVNET novēroja, ka Rīgas lidostas uzgaidāmās zāles sēdvietas bija tukšākas nekā parasti šajā laikā. Tāpat arī stāvvieta pie lidostas bija pustukša.

Portāls TVNET jau vēstīja, ka kopš pagājušās ceturtdienas daudzviet Eiropā noteikti lidojumu ierobežojumi. Tie saistīti ar Īslandes vulkāna radīto pelnu mākoņu draudiem aviācijas drošībai.

Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu