Ņemcovu, iespējams, pazudinājušas politiskās ambīcijas (14)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pagājušajā piektdienā nogalinātais Daugavpils vicemērs Grigorijs Ņemcovs ("Latgales tauta") bijis pretrunīga personība, kuru, iespējams, pazudinājušas politiskās ambīcijas, otrdien vēsta laikraksts "Diena".

Nogalinātais vicemērs raksturots kā izmanīgs, talantīgs biznesmenis un ne tik veiksmīgs politiķis, kurš ne vienmēr bijis korekts attiecībā pret konkurentiem un kolēģiem žurnālistiem, cilvēks, kas maina politiskos uzskatus.

Laikraksts vēsta, ka daugavpiliešus šokējusi aukstasinīgā slepkavība pašā pilsētas centrā gaišā dienas laikā, taču tas, ka tieši Ņemcovs kritis par upuri noziegumam, daudzus neesot pārsteidzis, kaut arī par mirušā personību ētisku apsvērumu dēļ izteikties nevēlas.

Policija izskata divas slepkavības pamatversijas, kas saistītas ar Ņemcova profesionālo darbību un biznesu, kā arī personiskiem motīviem, savukārt Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis pieļāvis arī politiskus nozieguma motīvus. Avīze arī norāda - kaut pašvaldības koalīcijas deputāti izplatītajā paziņojumā apgalvojuši, ka koalīcija ir stabila un politiski satricinājumi pilsētai nedraud, Ņemcova deputāta mandātu, iespējams, saņems Pēteris Dzalbe, kas savulaik ticis izslēgts no partijas "Latgales tauta" un tiek uzskatīts par Riharda Eigima atbalstītāju.

"Ņemcovs pārāk bieži mainīja savus politiskos uzskatus, tad pie Eigima, tad pie Lāčplēša un Strodes. Viņam bija tā saucamā zelta balss, varbūt viņš par to gribēja pārāk daudz. Tādus cilvēkus sabiedrībā ne pārāk ciena," atzinis "Saskaņas centra" (SC) Daugavpils nodaļas valdes priekšsēdētājs Staņislavs Jankelāns.

Tāpat Ņemcova kolēģi no izdevēja vidus atzinuši, ka viņa izdotā avīze "Million" tirāžas ziņā allaž turējusies pirmajās pozīcijās, kaut gan tas nereti panākts ar ne tik godīgiem līdzekļiem, piedāvājot parakstītājiem avīzi par dempinga cenu. Pret saviem darbiniekiem izdevējs neesot bijis devīgs, algas maksājis skopi. Viņa kādreizējais darbinieks, tagad laikraksta "Dinaburg Vesti" ārštata autors Pāvels Koršenkovs atzinis, ka pēc četriem avīzē "Million" nostrādātiem gadiem viņš bezdarbnieku pabalstā saņēmis tikai 7,25 latus mēnesī, un viņš tāds neesot bijis vienīgais.

Savukārt Sociālā taisnīguma partijas vadītājs Valdis Lauskis uzsvēris, ka "Ņemcovs, pats kopš bērnības būdams cilvēks ar invaliditāti, saprata un atbalstīja daudzas trūcīgās ģimenes, lai tās varētu parakstīties uz avīzi, par to viņam daudzi saka paldies". Viņš domā, ka Ņemcovs arī turpmāk varēja būt veiksmīgs izdevējs, kuru pazudinājusi vēlēšanās iet politikā, ko mēģinājis vairākas reizes, taču lielās partijas viņu nobīdījušas malā.

"Tad viņš nolēma izveidot savu partiju, izmantoja vienīgo ieroci, kas viņam bija, savu laikrakstu, lai tādā veidā iegūtu vēlētāju balsis, taču pārrēķinājās, cieta zaudējumus, iekļuva finansiālās problēmās. Šis slogs izrādījās par smagu, lai glābtu biznesu, viņš sāka mainīt politiskos viedokļus, kas, iespējams, galu galā viņu arī pazudināja," minējis Lauskis.

Jau vēstīts, ka 1948.gadā dzimušais Ņemcovs nogalināts piektdien ap plkst.17 Daugavpilī, Lāčplēša ielā, ar diviem šāvieniem galvā. Policija atradusi iespējamo slepkavības ieroci, kā arī izvirzījusi divas slepkavības pamatversijas - profesionālā darbība un bizness. Netiek izslēgti arī personiskie motīvi. Gandrīz pilnībā policija izslēdz versiju par laupīšanu.

Daugavpils mērs aģentūrai BNS iepriekš sacīja, ka, viņaprāt, tie varētu būt centieni "nomainīt politiskos svaru kausus". "Nekādu citu iespējamo pamatojumu es tur neredzu, kā tikai politisku," pastāstīja pilsētas mērs, runājot par slepkavību.

Ņemcovs domē tika ievēlēts no partijas "Latgales tauta", viņš ir SIA "Latgales reklāma" un SIA "Mediju aģentūra "Miljons"" valdes loceklis, kā arī "Latgales tautas" valdes loceklis.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu