Lietuvā aizturētā islāmiste - iespējams, trešā Maskavas metro spridzinātāja (103)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Specdienesti pārbauda kādas 20 gadus vecas Lietuvas iedzīvotājas saistību ar terora aktiem Maskavas metro. Sieviete aizturēta Viļņas lidostā neilgi pirms sprādzieniem, vēsta NEWSru.com.

Aizturētās sievietes bagāžā atrastas Maskavas metro kartes, kā arī sprāgstvielu lietošanas shēmas un instrukcijas. Meitene aizturēta operācijā, ko kopīgiem spēkiem veikuši Lietuvas un Krievijas specdienesti. Lietuviešu specdienesta pārbaudē konstatēts, ka meitenei ir galēji radikāli uzskati un viņa komunicē ar vietējo Ziemeļkaukāza diasporu.

Kauņas iedzīvotāja nokļuvusi uzmanības lokā, kad vairākas reizes uzstājīgi centusies saņemt Krievijas vīzu, nenorādot brauciena mērķi. Rezultātā Krievijas vēstniecība izsniedza viņai vīzu, taču paralēli par viņu sāka interesēties arī Krievijas specdienesti. Tika noklausītas meitenes telefonsarunas, un tās deva iemeslu viņas aizturēšanai.

Lietuvas avīze “Lietuvos rytas” ziņojusi, ka meitene jau 2007.gadā pazudusi no mājām un bijusi pat izsludināta starptautiskā meklēšanā. Viņa atrasta kādā Vācijas pilsētā čečenu ģimenē un faktiski pildījusi kalpones pienākumus. Pēc kāda laika čečenu ģimene nokļuvusi tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā un meitene atgriezusies Lietuvā. Viņa esot mācījusies Korānu. Neapstiprināta informācija liecina, ka meitenei bijis līgavainis, kurš pirms gada gājis bojā Ziemeļkaukāzā.

Pēc atgriešanās dzimtenē jaunā sieviete kļuvusi par islāma piekritēju un centusies visus pārliecināt, ka tā ir pasaulē labākā reliģija.

Paziņas meiteni raksturo kā klusu, savaldīgu un noslēgtu cilvēku. Viņas intelekta līmenis bijis augstāks par vidējo.

Sieviete šobrīd ir arestēta. Viņa atteikusies no valsts advokāta, un viņas intereses aizstāv pazīstams lietuviešu advokāts. Žurnālisti pieņem, ka dārgo advokātu viņai nolīguši čečenu diasporas pārstāvji, kas ieinteresējušies par viņas lietu.

Komentāri (103)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu