Valsts prezidents svētdien piedalīsies Polijas prezidenta bērēs (43)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Atsaucoties oficiālajam ielūgumam, Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatleres kundze svētdien, 18.aprīlī, piedalīsies Polijas prezidenta Leha Kačiņska un viņa dzīvesbiedres Marijas Kačiņskas bērēs Krakovā, portālu TVNET informēja prezidenta preses dienests.

Kā ziņots, sestdien pēc Polijas prezidenta lidmašīnas traģiskās aviokatastrofas Valsts prezidents Valdis Zatlers nosūtīja līdzjūtības vēstuli  Polijas Sejma maršalam Broņislavam Komorovskim, savukārt pirmdien pie Polijas vēstniecības aizdedzināja svecīti un  parakstījās līdzjūtību grāmatā, atzīmējot, ka viņš un viņa ģimene, kā arī visa Latvijas tauta ar sērās noliektām galvām stāv līdzās poļiem un bojāgājušo tuviniekiem tik negaidītās sāpēs un ciešanās, piederīgos un valsts augstākās amatpersonas pēkšņi traģiskā nāvē zaudējot.

Plānots, ka traģiski bojā gājušā Polijas prezidenta bērēs piedalīsies daudzu valstu augstas amatpersonas. Tostarp ASV prezidents Baraks Obama, Krievijas valsts vadītājs Dmitrijs Medvedevs, Vācijas prezidents Horsts Kēlers un kanclere Angela Merkele, Francijas prezidents Nikolā Sarkozī, Čehijas prezidents Vāclavs Klauss un citi pasaules valstu līderi, liecina oficiālā informācija. 

Kačiņsku pāra bērēs piedalīsies arī Igaunijas valsts vadītājs Tomass Hendriks Ilvess un Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, kā arī Lietuvas eksprezidents Valds Adamkus.

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu