Bērnu slimnīcas korupcijas skandālā iesaistītajam Lisenko maksās kompensāciju (77)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai (BKUS) korupcijas skandālā iesaistītajam nu jau bijušajam slimnīcas saimniecības direktoram Aivaram Lisenko par piespiedu darba kavējumu būs jāmaksā 1693,75 lati.

To paredz Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas 6.aprīlī pieņemtais spriedums Lisenko prasībā pret BKUS par atjaunošanu amatā, informēja BKUS sabiedrisko attiecību vadītāja Romēna Namniece.

Tiesa atzina BKUS darba uzteikumu par spēkā neesošu un atjaunoja Lisenko slimnīcas saimniecības direktora amatā, vienlaikus nosakot arī kompensācijas apmēru par piespiedu darba kavējumu.

Jau vēstīts, ka tikai dienu pēc tiesas sprieduma BKUS uz savstarpējas vienošanās pamata pārtrauca darba attiecības ar korupcijas skandālā iesaistīto slimnīcas saimniecības direktoru Aivaru Lisenko.

Vienošanās starp slimnīcas vadību un Lisenko panākta, neraugoties uz slimnīcas saimniecības direktoram labvēlīgo tiesas spriedumu. Lisenko slimnīcā vairs nestrādā kopš 7.aprīiļa.

BKUS slimnīcas saimniecības direktoru no amata iepriekš atbrīvoja, pamatojoties uz Darba likuma pantu, kas paredz, ka darba devējs var pārtraukt darba attiecības ar darbinieku, ja tas, veicot savus pienākumus, ir rīkojies pretēji labiem tikumiem un šāda rīcība nav savienojama ar darba tiesisko attiecību turpināšanu.

Ziņots arī, ka BKUS korupcijas lietā iesaistītās amatpersonas no apcietinājuma ir atbrīvotas.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) runasvīrs Andris Vitenburgs iepriekš pastāstīja, ka šajā kriminālprocesā iegūtie pierādījumi ir nostiprināti un nav nepieciešamības aizdomās turētajiem piemērot apcietinājumu. Līdz ar to četrām Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas lietā aizdomās turētajām personām KNAB izmeklētājs atbilstoši Kriminālprocesa likuma prasībām ir grozījis tiesas piemēroto apcietinājumu pret vieglāku drošības līdzekli, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Korupcijas skandālā iesaistītās personas tiek turētas aizdomās par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu, kukuļdošanu, komerciālo uzpirkšanu, dokumentu viltošanu un krāpšanu.

Komentāri (77)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu