TVNET Reindžers: Mājsaimniece aptur slīpētu zagļu bandu (140)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Portāla TVNET lasītājai Solveigai, dzīvojoties pa māju ar mazo dēliņu, izdevies apturēt kādu slīpētu noziedznieku bandu, kura vēlējusies apzagt blakus dzīvojošo pensionāru pāri. Kādā veidā? To uzzināsiet, izlasot viņas emocionālo un spriedzes pilno stāstu.

Pievienots Valsts policijas komentārs par Solveigas rīcību

„Tā kā mans dēliņš Jānis vēl ir pavisam maziņš, es pagaidām vēl nestrādāju un dzīvojos pa māju. Lielāko dienas daļu pavadām dzīvoklī un tādēļ arī man izdevās pamanīt zagļus, kuri lūkoja apzagt manus kaimiņus,” Solveiga stāstīja.

„Tie, kuri dzīvo daudzdzīvokļu bloka mājās, zinās, cik plānas ir dzīvokļu durvis. Manējās nav izņēmums. Tā kā mans miteklis atrodas trešajā stāvā, tad ik pa laikam dzirdu, ka kāds dipina uz augšu vai leju,” TVNET lasītāja ieskicēja situāciju.

Viņa turpināja: „Pa dienām lielākoties trepju telpa ir klusa - visi pa darba vietām.

Lielākā rosība kāpnēs parasti sākas vakaros

Situācija kļūst aizdomīga

Bet vienu dienu jaunā rīdziniece pēkšņi pamanījusi „aizdomīgus trokšņus” kāpņu telpā. „Sākumā domāju, ka kārtējais interneta pārrāvums un meistari atkal meklē bojājumus vados,” viņa stāstīja. Taču tad viņa pamanīja, ka „meistari” ķimerējas ap kaimiņos dzīvojošā pensionāra pāra durvīm.

Jaunā sieviete atcerējusies, ka vecajiem ļaudīm nav nedz datora, nedz interneta pieslēguma.

Sapratu, ka kaut kas tur nav tīrs un klusiņām skatījos pa durvju actiņu

Izsecinājusi, ka abiem melnā tērptajiem vīriešiem padomā kas nelāgs, Solveiga jau grasījās atvērt durvis un zagļus iztraucēt.

Vecīšu mājās nav, bet "bēru naudas" - gan

"Turklāt atcerējos, ka vecais vīrs man pagājušajā nedēļā teica, ka braukšot ciemos pie dēla uz Ogri." Viens viņš nekur nemēdza doties. No tā zagļu novērotāja izsecinājusi, ka arī viņa sievas nav mājās un dzīvoklis ir tukš.

"Protams, no cilvēkiem tas bija tukšs. Taču ne no iekrājumiem. Kā jau tradicionāli latvieši, arī šie vecie ļaudis savu sūri grūti iekrāto "bēru naudu" droši vien bija paglabājuši majās. Kur? Protams, nezinu. Bet nu ļoti daudz variantu jau nevar būt," viņa stāstīja un kā potenciālās vietas minēja skapi, gultas matraci un grāmatas.

Bērniņš pamostas un iztraucē zagļu padzīšanu

Taču tajā brīdī pamodies mazais Jānītis un laidis vaļā lielo brēcienu tā, ka to varējis dzirdēt pat kāpņu telpā. „Situācija neapskaužama! Ar mazo raudātāju uz rokām skrēju uz guļamistabu zvanīt policijai, lai glābj vecīšus un viņu iekrājumus,” sieviete atminējās savu rīcību.

Taču, kā par nelaimi, telefons bija tikko izlādējies, bet lādētājs – lejā mašīnā

Pret zagļiem – ar gāzes baloniņu

„Bāc! Ko nu darīt??? Kārtīgi sasedzu Jānīti gultiņā, paķēru vīra sagādāto asaru gāzes baloniņu un metos uz durvīm. Pat nepadomāju, ko iesāktu, ja zagļi man uzbruktu, un, galvenais, kas tajā brīdī notiktu ar Jānīti,” viņa teica. Tāpat sieviete nav domājusi, kas varētu notikt, ja baloniņš nedarbotos vai gāze tajā būtu veca. Solveiga nav arī izplānojusi, ko darīs ar apdullinātajiem vīriešiem.

Par laimi, baloniņš nostrādāja un gāze tajā bija „itin jiftīga”. „Laikam jau precīzi netrāpīju. Domāju, ka no tās gāzes, ko sapūtu viņiem acīs, būtu jānokrīt zemē. Taču viņi tikai apdulluši sāka bļaustīties un lamāties,” sieviete raksturoja zagļu uzvedību. Vīrieši, pārsteigti par Solveigas iejaukšanos, „pa galvu, pa kaklu metās lejup”.

„Tajā brīdī Jānītis, laikam sabijies no trokšņa, atkal skaļi ieraudājās un es sapratu, cik muļķīgi rīkojos, viena iziedama pretī diviem labi barotiem tēvaiņiem,” viņa dalījās iespaidos.

Kā tālāk rīkoties?

Bailēs no zagļu iespējamās atgriešanās, Solveiga aibultējusi visas iespējamās slēdzenes, kā arī durvju ķēdi. Sagaidījusi mājās vīru, sieviete viņam visu izstāstījusi. Lai pasargātu sievu un dēliņu no ļaundariem, kas, iespējams, gribētu atriebties par zādzības iztraucēšanu, vīrietis iegādājies vēl vienu baloniņu, kas trāpot un darbojoties spēcīgāk.

Lai uzzinātu, kā pārim vajadzētu tālāk rīkoties, portāls TVNET sazinājās ar Valsts policijas preses pārstāve Lindu Neimani-Zobenu un lūdza komentēt šo situāciju. Lūk, ko viņa atbildēja:

Tā kā Solveigas rīcība, cīnoties pret savu kaimiņu apzagšanu, bijusi ļoti drosmīga un šis stāsts publicēts portāla TVNET pirmajā lapā, viņa saņem 50 Ls. Ja arī tu vai tavi līdzcilvēki esat atklājuši kādas nelikumības vai izdarījuši kaut ko tādu, ar ko varat lepoties, "neturiet sveci zem pūra"!

Sazinieties ar portālu TVNET un mēs par tavu pieredzi informēsim arī pārējos lasītājus, bet tu nopelnīsi 50 latus!

Komentāri (140)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu