Aizturēts Cēsīs no konvoja aizbēgušais Juris Šelepjonoks (68)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien ap plkst.15 Cēsu rajona tiesā no konvoja aizbēdzis iepriekš par sevišķi smagu noziegumu izdarīšanu tiesātais, 1981.gadā dzimušais Juris Šelepjonoks, informēja Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma. Latvijas radio ziņo, ka nedaudz vēlāk policija viņu aizturējusi tur pat Cēsīs.

papildināts viss teksts

Nekādus jaunus noziegumus izbēgušais gan nepaspēja pastrādāt.

No konvoja vīrietis aizbēdzis pa tiesas ēkas otrā stāva logu.

Juris Šelepjonoks bijis aizdomās turamā statusā un viņam bijis piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Tiesā viņš šodien ieradies, lai tiesa izskatītu viņa lūgumu par drošības līdzekļa maiņu. Par ko vīrietis apsūdzēts, policija pagaidām neatklāj.

Policija sākotnēji pieļāva iespēju, ka vīrietis varētu būt devies Rīgas, Jelgavas vai Valmieras virzienā.

Latvijā bijuši vairāki bēgšanas gadījumi no konvoja

Pēdējā bēgšana no policijas konvoja Latvijā notika 2008.gada 23.oktobrī. Toreiz ceļā uz Krāslavas rajona tiesu no konvoja izbēga apcietinātais 1983.gadā dzimušais Viktors Gorodinskis, kuru bija plānots tiesāt par automašīnu zādzību. Apcietinātais metās bēgt brīdī, kad konvoja automašīna bija piebraukusi pie tiesas ēkas un viņš roku dzelžos tika izlaists no automašīnas. Gorodinskis toreiz izmantoja situāciju, ka pie tiesas ēkas pulcējas daudz cilvēku. Pirms bēgšanas viņš iesita policistam.

Gorodinski izdevās aizturēt tikai pēc nepilna mēneša - 18.novembrī, kad viņš kopā ar vēl trim personām tika aizturēts aizdomās par virsdrēbju zādzību 5000 latu vērtībā no kāda veikala Rīgas centrā.

Pirms tam, 2007.gada rudenī, Siguldā no konvoja izdevās aizbēgt par 13 gadus vecās Justīnes Legzdiņas izvarošanu un noslepkavošanu apsūdzētajam un vēlāk notiesātajam 1964.gadā dzimušajam Gundaram Paipalam. Šis vīrietis bēgšanai bija izvēlējies brīdi, kad Siguldas tiesa lēma par viņa drošības līdzekli. Paipalam toreiz izdevās noskriet vairākus kilometrus, kad policija nepilnas stundas laikā viņu aizturēja.

2007.gada 26.septembrī mīklainos apstākļos no konvoja automašīnas, kas brauca pār Salu tiltu, Daugavā nonāca aizturētais toreizējais Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta darbinieks Edgars Gulbis. Drošībnieks pats paziņoja, ka viņš no policijas automašīnas izgrūsts, bet policija norādīja, ka Gulbis esot bēdzis.

2007.gada 3.jūlijā no Jelgavas pilsētas un rajona Policijas pārvaldes konvojēšanas laikā aizbēga par zādzībām tiesātais 1981.gadā dzimušais Dainis Stūrmanis. Viņu gan ātri izdevās notvert.

Komentāri (68)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu