CVK sabiedriskajās attiecībās konsultē Cimdara dibināta firma (65)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) sabiedrisko attiecību pakalpojumus pērk no komisijas priekšsēdētāja Arņa Cimdara dibinātas firmas, vakar vēstīja LTV 1 raidījumā "De facto".

CVK šogad, neskatoties uz to, ka komisijā no 12 darbiniekiem trīs jau strādā informācijas jomā, tai skaitā profesionāla sabiedrisko attiecību speciāliste,  pirks sabiedrisko attiecību pakalpojumus. Šajos pakalpojumos paredzēta arī  runu rakstīšana CVK priekšsēdētājam, kā arī  treniņi atbildēšanai uz nepatīkamiem jautājumiem.

CVK izsludinātajā konkursā uzvarējusi pilnīgi nepazīstama firma - "Traps". Neviena publikācija, neviena atsauce uz šo firmu nav atrodama pat caur interneta meklētājiem, tai nav savas mājaslapas, un izziņās tās telefona numuru nevar atrast, secina raidījuma žurnāliste. Tomēr Uzņēmumu reģistra informācija liecina, ka firmu "Traps" dibinājis pats Cimdars.

SIA "Traps" izrādās viena cilvēka firma, un ar visiem darba uzdevumiem galā tiekot īpašnieks Jūlijs Muraškovskis. Pēc gada pārskatiem un norādītā apgrozījuma varot spriest, ka uzņēmuma vienīgais eksistences mērķis ir CVK pasūtījumi.

Iepriekš Muraškovskis strādājis vēlēšanu komisijā un sniedzis arī konsultācijas sabiedrisko attiecību jomā, taču 2002.gadā, likvidējot šo štata vietu, Muraškovskis bez darba nepalika. Viņš ticis Cimdara dibinātās firmas un turpinājis konsultēt Cimdaram, tikai nu jau kā firmas pārstāvis.

Lai gan kopējā līguma cena ir astoņi tūkstoši latu gada laikā, interese par šo iepirkumu bijusi ļoti liela.

Formāli likums, visticamāk, nav pārkāpts, tomēr sabiedrisko attiecību firmu pārstāvji par notikušo esot sašutuši, uzskatot, ka tas met ēnu uz visu komisijas darbu.

Pēc Muraškovska teiktā, CVK ik mēnesi viņa firmai pārskaita ap 800 latiem, apmēram puse aiziet viņa paša algošanai, bet, kur paliek pārējie 400 lati, viņš skaidri nav mācējis pateikt.

Komentāri (65)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu