LG būvēs sarežģītu gāzes pārvadu zem Daugavas (12)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

AS "Latvijas Gāze" (LG) ar Eiropas Savienības (ES) finansiālu atbalstu plāno rekonstruēt gāzes vadu uz Lietuvu un būvēt sarežģītu gāzes pārvadu zem Daugavas, sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Adrians Dāvis.

Eiropas Komisija apzinās, ka varam nodrošināt visa Baltijas reģiona gāzes apgādes drošību, tādēļ tā ir solījusi atbalstu 1962.gadā būvētā maģistrālā gāzes vada no Inčukalna uz Viļņu modernizācijai," projekta pamatojumu skaidro Dāvis.

Šai rekonstrukcijai nākotnē varētu būt liela loma, jo Lietuva vēlas gāzes savienojumu ar Poliju, tādēļ, iespējams, Lietuvā perspektīvā varētu parādīties arī gāze, kas nāktu no Eiropas. "Tas ir dārgi, sarežģīti, bet ne neiespējami, un tad būtiski pieaugs minētā gāzes vada loma," akcentē Dāvis.

Rekonstrukcijas projekta gaitā jau šogad LG plāno būvēt Latvijai unikālu gāzes pārvadu zem Daugavas. "Projekts ir ļoti sarežģīts, urbuma dziļums būs apmēram 50 metri zem Daugavas gultnes, tā garums - 1,4 kilometri," stāsta Dāvis.

Paredzēts, ka šajā projektā 2,5 miljonus latu investēs Eiropas Savienība un tikpat daudz būs uzņēmuma līdzekļi.

Gāzes vads Rīga-Viļņa ir vecākais maģistrālais gāzes vads Latvijā, un tā garums Latvijas teritorijā ir 42,33 kilometri.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu