Latvijas Dzelzceļa ceļa zīmju māksla (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītāja foto

Pie dzelzceļa pārbrauktuves Rīgā, Rēznas ielā var ieraudzīt iespaidīgu postmodernisma paraugu – ceļa zīmi. To veido divas vertikāli novietotas figūras – taisnstūris un aplis. Baltajā taisnstūrī ietvertais uzraksts vēstī “Izņemot ar VAS Latvijas Dzelzceļš atļaujām”.

 Ja šo objektu neuzskata par mākslas darbu, tad varētu domāt, ka vienam no lielākajiem Latvijas koncerniem “Latvijas Dzelzceļš” (LDz) trūkst līdzekļu kvalitatīvu ceļa zīmju iegādei. Vai varbūt tieši otrādi – to naudu, kas tiek ietaupīta, pašiem uzzīmējot vajadzīgās ceļa zīmes, uzņēmums ziedo labdarībai?

Tā, piemēram, 2009. gada augustā LDz meitas uzņēmums SIA “LDz Cargo” noslēdza sadarbības līgumu ar hokeja klubu “Dinamo Rīga”, tā sponsorēšanai atvēlot 500 000 latu. LDz Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Antra Birzule uzņēmuma lēmumu sponsorēt “Dinamo Rīga” skaidroja ar to, ka “Latvijas Dzelzceļam” vitāli svarīgs ir arī Krievijas tirgus, tāpēc šāda veida reklāma ar “Dinamo Rīga” starpniecību ir ārkārtīgi svarīga. Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) paudis neizpratni par šo LDz rīcību un paziņoja, ka valsts uzņēmumi var atbalstīt sportu, tomēr katrs gadījums būtu jāvērtē atsevišķi.

Varbūt Satiksmes ministrija varētu ņemt piemēru no šā taupīgi saimniekojošā un nesavtīgā uzņēmuma, ļaujot visas Latvijas ceļiem nepieciešamās ceļa zīmes zīmēt Latvijas bezdarbniekiem un pensionāriem, viņus par to attiecīgi atalgojot. Domājams, ka daudzi šādu darba piedāvājumu labprāt pieņemtu!

Kristīna Putinceva

Foto: TVNET lasītāja foto
Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu