Galerijā "Istaba" atklās Pēra "Friziera izstādi" (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Februārim galerija Istaba ieplānojusi ko uzmundrinošu, sešu nedēļu garumā daļēji pārtopot par frizētavu. Galvenais varonis tajā - populārais frizieris Pērs, kura krāšņā personība līdzās uzrunājošajai tēmai arī bijusi par pamatu idejai par ko nedzirdētu - "FRIZIERA IZSTĀDI" mākslas galerijā.

Tajā - gan speciāli izstādei Pēra darinātas frizūras-parūkas, jaunradīti fotodarbi un pat neliels kino, gan mākslinieka "dzīvā uzstāšanās", īpašajos vakaros frizējot klientus. Kā frizētavā pieklājas - darbosies arī manikīrs.

Pērn Pērs Bogomazovs savā profesijas dzīvē nosvinējis pilngadību - aizritējuši 18 gadi kopš pirmās ar diplomu kabatā veidotās frizūras. Viņa radošā darbība daudz komentāru neprasa, jo tā regulāri ir saistīta ar medijiem, kā arī regulāri atspoguļota tajos. Un, starp citu, kā zināms, tieši frizētavās žurnālus lasa arī tie, kas ikdienā tos neiegādājas, uzzinot jaunumus par publiskām personām, tostarp Pēru. Dažos izstādei radītajos darbos ar labdabīgu ironiju un humoru Pērs paudis savu attieksmi pret vienu otru medijos izskanējušu viņa virzienā raidītu arī aplamu apgalvojumu. Izstādei tapušās parūkas iemūžinātas fotogrāfijās, kuru autore Ieva Salmane palīdzējusi Pēram arī jaunās īsfilmas tapšanā, kas būs skatāma frizētavas interjerā esošajā TV ekrānā. Parasti izmeklētās fona mūzikas vietā šīs izstādes laikā Istabā skanēs populārās radio raidstacijas. Frizētavas iekārtojums - mākslinieču Kristīnes Abikas, Lindas Daņiļevskas un Lindas Lūses kopdarbs.

Frizētava - ikkatram tik nepieciešama. Vienmēr, visos laikos un jebkur pasaulē tik saprotama un vienojoša. Gan tiem, kuri meklē arvien ko lētāku, gan tiem, kuri ko ekstravagantāku. Vieta, kas apkalpo cilvēku un pazīstama katram. Varbūt tieši tāpēc tā sevī ietver bezgala daudz ikvienam pazīstamu un personīgas asociācijas raisošu detaļu. Izvēles akcentēt frizētavas tēmu atsevišķā izstādē virsideja ir pievērst uzmanību šīm detaļām, liekot arī pasmaidīt un augsti novērtēt ikdienišķo.

Izstāde-hepenings, kas tiks atklāta 25.janvārī, ilgs līdz 6.martam.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu