Pasaule iegūst supermodeli no Jelgavas (150)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jelgavniece Katrīna Karlīna Caune ir uzvarējusi konkursa «Supermodel of the World 2009» pasaules finālā Brazīlijā, līdz ar ko viņas rīcībā ir 250 000 ASV dolāru (117 250 latu) vērts līgums ar aģentūru «Ford Models», kas apkalpo «Chanel», «Gucci» un līdzīgus zīmolus.

Aģentūras «2bmodels» radošā direktore Līga Meinarte informē, ka 14.janvāra vakarā Brazīlijā, Sanpaulo norisinājās vecākās un prestižākās modeļu aģentūras «Ford Models» konkurss «Supermodel of the World» pasaules fināls. Tajā negaidītus panākumus guva 17 gadīgā Katrīna Karlīna Caune no Latvijas, Jelgavas.

No Brazīlijas šīs priecīgās ziņas pavēstījis «2bmodels» direktors Agris Blaubuks: «Jutos ārkārtīgi laimīgs un pārsteigts, jo pirmo reizi šī konkursa vēsturē latviete iekļūst topa pieciniekā un vēl 1.vietā, un arī iegūst 250 000 dolāru kontraktu ar «Ford Models». Tas ir milzīgs sasniegums, jo nekad līdz šim latvietei nav izdevies iegūt šādus panākumus modes industrijā, kas paver tik daudzsološu nākotni».

Aiz Katrīnas Karlīnas Caunes 2.vietā palika Filipīnas, 3.vietā - Zviedrija, 4.vietā - ASV, 5.vietā - Baltkrievija, 6.vietā - Austrālija un 7.vietā - Brazīlija. Tūlīt pēc konkursa Katrīna dosies uz Ņujorku, lai februāra sākumā piedalītos pasaules telekanālu translētajā «Ņujorkas modes nedēļā» («New York Fashion Week»).

Kā iepriekš jau ziņots, jelgavniece Katrīna Karlīna Caune uzvarēja Baltijas reģionālajā finālā un 9.janvārī devās uz konkursa «Ford Models Supermodel of the World Baltic States» pasaules mēroga finālu Brazīlijā, kurā arī ir uzvarējusi.

Līga Meinarte iepriekš informēja, ka milzīgs pārsteigums visiem klātesošajiem Baltijas valstu finālā bija «Ford Models» atlases vadītāja no Ņujorkas Vulfrana Kuairela un konkursa «Ford Models Supermodel of the World» Baltijas valstu licences turētāja un aģentūras «2bmodels» direktora Agra Blaubuka oficiālais paziņojums, ka uz pasaules finālu plānoto triju meiteņu vietā dosies piecas uzvarētājas, no kurām divas meitenes pārstāvēs Latviju.

«Ford Models» «Supermodel of the World» Baltijas valstu 2009.gada uzvarētājas ir Megija Ķēniņa (Latvija, Talsi), Katrīna Caune (Latvija, Jelgava), Aina Navickaite (Lietuva, Šauļi), Kersti Nienemagi (Igaunija, Tallina) un Baltkrievijas pārstāve Marina Buniaka (Baltkrievija, Bresta). Visām piecām uzvarētājām «Ford Models» apmaksās gan lidojumu uz Brazīliju, gan dzīvošanu pieczvaigžņu viesnīcā.

Konkursam kopumā pieteicās 4211 meitenes no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Baltijas valstu atlases uzvarētājās «Ford Models Supermodel of the World» pasaules finālā Brazīlijā cīnījās par pieciem dažādiem kontraktiem - 250 000 ASV dolāru, 200 000 dolāru, 150 000 dolāru, 100 000 dolāru un 50 000 dolāru apmērā.

«Ford Models Inc» ir lielākā, vecākā un prestižākā modeļu aģentūra pasaulē, kas dibināta ASV, Ņujorkā 1946.gadā, skaidro L.Meinarte. 63 gadu laikā kompānija Ford Models ir piesaistījusi un parakstījusi līgumus ar vairāk nekā 4000 modelēm un slavenībām, tādām kā Naomija Kempbela, Kristija Tērlingtona, Šanele Aimena, Stefanija Seimora un citas, kuras kļuvušas par lielāko modes namu «Chanel», «Gucci» un līdzīgu, kā arī preses izdevumu «Vogue», «Bazzar» u.c. reklāmas sejām.

«Ford Models Supermodel of the World» ir ievērojamākais starptautiskais modeļu konkurss, kas ir arī vēsturiski pirmais modeļu konkurss pasaulē. Mūsdienās konkurss piedāvā iespēju sacensties 60 000 meitenēm no aptuveni 50 valstīm. Ford Models Supermodels of the World konkursa fināla balva ir vislielākā, kāda jebkad ir piešķirta modeļu biznesā.

Komentāri (150)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu