Baltais nams: Krievija turpina apdraudēt ASV vēlēšanu sistēmu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievija turpina apdraudēt ASV vēlēšanu sistēmu, trešdien paziņoja Baltais nams dažas stundas pēc tam, kad prezidents Donalds Tramps atbildēja noliedzoši uz jautājumu par šādu draudu pastāvēšanu.

«Mēs uzskatām, ka šie draudi vēl eksistē, tāpēc mēs speram soļus, lai tos novērstu,» sacīja Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa.

Pirms tam trešdien valdības sanāksmē Tramps atbildēja ar «nē» uz reportieru jautājumu, vai Krievija turpina vērsties pret ASV.

Šāds Trampa apgalvojums ir pretrunā ASV Nacionālās izlūkošanas direktora Dena Koutsa pirmdien teiktajam par «vēl notiekošajiem [Krievijas] uzmācīgajiem centieniem graut mūsu demokrātiju».

Sandersa gan sacīja, ka Tramps ar «nē» atbildējis uz tālākiem reportieru jautājumiem, nevis uz jautājumu par Krieviju.

Jau ziņots, ka Tramps pirmdien apstulbināja ASV politiķus un izlūkdienestu amatpersonas, atsakoties atzīt vai nosodīt Maskavas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās 2016.gadā, kad viņš stāvēja blakus Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam preses konferencē pēc viņu samita Helsinkos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu