Mājīga guļamistaba kā interjera žurnālu lapās

Elza Apse
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ikea/Publicitātes foto

Guļamistabai jau pēc definīcijas ir jābūt mājīguma oāzei - tieši šajā telpā tiek aizvadīts naktsmiers, baudīti brīvdienu rīti un vakara tēja lietainajos vakaros. Taču ne vienmēr guļamistaba spēj sniegt šo vēlamo efektu un kaut kādu iemeslu dēļ nav mājīga, ērta vai pat traucē kvalitatīvu atpūtu. Lūk, daži knifiņi, kas palīdzēs iegūt mierpilnu guļamistabu, no kuras tā vien negribēsies iet prom.  

Nepārcenties ar gultas klāšanu

Tas gan nenozīmē, ka jāguļ netīrā gultasveļā un gulta nav jāklāj, taču tai nav jābūt arī perfektai. Amerikāņu interjera žurnāls «Apartment Therapy» noskaidrojis, ka mazliet nevīžīga gulta ir patīkamāka nekā pedantiski saklāta guļvieta. Neliela nekārtība, piemēram, virs saklātās gultas nevīžīgi uzmests pleds vai haotiski izlikti spilveni radīs iespaidu, ka gultā drīkst apgulties un pēc tam nebūs jāveic vairāku minūšu darbība, lai gultu atkal sakārtotu.   

 

A post shared by House Of Marble (@houseofmarble) on

 Ieturi guļamistabu neitrālos toņos 

Telpai, kurā aizvadi naktis, ir jābūt mierīgai un neitrālai, tāpēc šeit izvairies no košām vai tumšām krāsām. Tumšas vai košas krāsas rada uzbudinošu efektu, kas savukārt var bojāt miega kvalitāti, tādējādi padarot guļamistabu nemīlīgu. Guļamistabā var būt kāda pelēka vai tumši pelēka siena vai arī tintes zila kumode, taču kopējai telpas atmosfērai ir jābūt neitrālai.

 Izcel tekstūras

Lai arī laba guļamistaba ir neitrāla un neizceļas ar košām akcenta sienām, to dinamiskāku var padarīt ar tekstūru palīdzību. Kombinē dažādu tekstūru segas, piemēram, pārklāj gultu ar pūkainu segu un virs tās uzklāj adītu vilnas segu, kas sniedzas līdz pat grīdai. To pašu dari ar dekoratīvajiem spilveniem - izvēlies dažus linu, kokvilnas un mākslīgās kažokādas spilvenus un kombinē tos savā starpā. 

Izgaismo dzīvi

Atmodini savu iekšējo bērnu un izrotā guļamistabu ar lampiņu virteni - tās ne vienmēr jālieto tikai kā Ziemassvētku dekorācijas. Piestiprini lampiņu virteni virs spoguļa, apkārt gultas galvgalim vai kādā tumšākā istabas stūrī. Lampiņu virtene radīs maigu un siltu gaismu, kas savukārt telpu padarīs romantisku un pat intīmu. Galvenais priekšnoteikums ir piemērotu lampiņu piemeklēšana - izvairies no izteiktām Ziemassvētku lampiņām, to vietā atrodi neitrālas lampiņas, kas telpā iederēsies visu cauru gadu.  

 

A post shared by hayneedle (@hayneedle) on

Ļaujies zaļo pirkstiņu valdzinājumam

Mājīga guļamistaba ir tāda, kurā ir arī kāda dzīvība, proti, augi.  Novieto puķupodus uz naktsgaldiņa, uz grīdas kādā stūrī vai pat iekarini augus pie griestiem. Izvēlies sev tīkamākos augus un izrotā ar tiem savu guļamistabu. 

Ērtai guļvietai piestāv karstie dzērieni 

Apskatot guļamistabu bildes tādās vietnēs kā Instagram vai Pinterest, jāsecina, ka īstai guļvietai piestāv blakus nolikta kafijas vai tējas krūze. Lai arī ēšana gultā nav pieļaujama, neviens vēl nav aizliedzis brīvdienu rītos aizkavēties domās un dzert kafiju gultā. Ja nesteidzīgi spēj gultā baudīt savu iecienītāko silto dzērienu, tad viens ir skaidrs - guļamistaba ērtības ziņā ir uzdevumu augstumos. 

 

A post shared by SO HOMELY... (@sohomely) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu