Krievija atrāda jaunās paaudzes "superieročus" (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Krievijas Aizsardzības ministrija ceturtdien publiskojusi video ar jaunās paaudzes ieročiem, kas papildinājuši valsts arsenālu. To vidū ir arī kodolieroči, ziņo aģentūra "Reuters".

Video publiskots vien dažas dienas pēc Krievijas un ASV līderu Vladimira Putina un Donalda Trampa tikšanās Helsinkos, kurā tika spriests, kā izvairīties no bruņošanās sacensības abu kodolvalstu starpā.

Putins priekšvēlēšanu laikā martā paziņoja, ka Krievija izstrādājusi jaunus kodolieročus. Viņš apgalvoja, ka Krievijas kodolraķetes tagad varot sasniegt gandrīz jebkuru vietu pasaulē un apiet NATO pretraķešu aizsardzības sistēmu.

Maskavas lielīšanās ar jaunajiem ieročiem Vašingtonā tika uzņemta ar skepsi, norāda "Reuters". ASV amatpersonas apšaubīja, vai Krievija patiešām papildinājusi savu kodolarsenālu ar ieročiem, par kuriem ASV bruņotajiem spēkiem un izlūkdienestiem nebija zināms jau iepriekš.

Martā ikgadējā runā par valsts stāvokli Krievijas parlamenta abu palātu kopīgā sēdē Putins paziņoja, ka spārnotā kodolraķete izmēģināta pērnā gada rudenī un tai esot neierobežots darbības rādiuss un ļoti liels ātrums. Raķete esot spējīga pārvarēt jebkuru pretgaisa aizsardzību.

Savukārt lielu ātrumu sasniegt spējīgais zemūdens aparāts var nest kodolgalviņu un tikt izmantots pret lidmašīnu bāzeskuģiem un bāzēm piekrastē, pavēstīja Krievijas prezidents.

Viņš arī atklāja, ka Krievija izmēģinājusi jaunu starpkontinentālo ballistisko raķeti «Sarmat», kuras darbības rādiuss un kodolgalviņu skaits pārsniedzot līdz šim sasniegto.

Putins skaidroja, ka līdz ar jauno ieroču radīšanu ASV vadītā NATO pretraķešu aizsardzības sistēma kļuvusi «nelietojama», turklāt tas faktiski arī nozīmējot galu, pēc Putina teiktā, Rietumu centieniem kavēt Krievijas attīstību.

«Nevienam pasaulē nekā tāda nav,» viņš uzsvēra. «Kādu dienu tas var rasties, bet līdz tam laikam mēs būsim attīstījuši kaut ko jaunu.»

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu