Vai nagus drīkst lakot, ja ir sēnīte?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Kāju nagu sēnītes ārstēšana var ilgt no dažiem mēnešiem vieglākos gadījumos, kad skarta tikai daļa naga, līdz pat vienam vai diviem gadiem, līdz nags atjaunojas pilnībā. Te podoloģei Initai Seļickai žurnālā "Ievas Veselība" jāsaka atklāti - nagu ārstēšanu un skaistumu ir grūti savienot. 

Kā saka - rati jātaisa ziemā un ragavas vasarā. Proti, jāpieņem lēmums pašos pamatos -ārstējam uzreiz vai atliekam līdz rudenim, jo lakot nagus, uz kuriem ir sēnīte, būtībā nav laba doma. No pieredzes redzu -ja sieviete iegulda ārstēšanā, bet paralēli tomēr nevēlas arī upurēt skaistumu, diemžēl rezultāti ir vāji.

Tad jau labāk mobilizēt visus spēkus, ārstēt un izārstēt! Un pēc tam jau var pievērsties skaistumam. 

Tam, kāpēc tāda taktika būtu labāka, ir arī gluži loģisks izskaidrojums... Nagu sēnīte, kad tiek pārklāta ar nagu laku, turpina attīstīties - nags neelpo, zem lakas ir tumsa, un tas sēnītei ir papildu veiksmes faktors.

Zem lakas tā turpinās izplesties un iet dziļumā, līdz var kļūt arī hroniska. Nagu sēnītes mācās izdzīvot un visu laiku pielāgojas, un būtībā tās dzīvi var raksturot ar teicienu - viss, kas to nenogalina, padara tikai stiprāku.

No otras puses - Latvijas vasara ir īsa, un, nedaudz atliekot ārstēšanu, tas situāciju ļoti ļaunāku nepadarīs. Tūdaļ izstāstīšu divus iespējamos scenārijus, kā tev labāk rīkoties. 

Vairāk par šo problēmu lasi jaunajā izdevumā "Ievas Veselība"

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu