Atsvaidzini vannasistabu ar krāsām - idejas atraktīvam dizainam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Lai arī šobrīd baltā minimālisma tendence plosās visos interjera žurnālos un pat sociālajos tīklos, tomēr krāsas nekur nav pazudušas un no tām nav jābaidās. Šobrīd piedāvājumā ir neskaitāmi daudz un dažādu stilu flīzes, visdažādākajās krāsās un pat formās. Lūko pēc izaicinošām flīzēm, kas atsvaidzinās vannasistabas interjeru un padarīs to dinamiskāku. 

 Zaļas krāsas vannasistabas flīzes, kombinācijā ar koka mēbelēm radīs meža atmosfēru. Dinamiskākam izskatam var vienu sienu noklāt ar kādu neordināru mozaīku salvijas krāsā, piemēram, no šaurākām flīzēm izveidot skujiņrakstu, bet blakus sienu noklāt ar ķieģeļu formas meža zaļām flīzēm. Zaļo krāsu mēdz uzskatīt par nomierinošu krāsu, tāpēc vannošanās zaļā vannasistabā nomierinās un sagatavos naktsmieram.  

 

Sarkanā ugunskrāsas un baltu rakstu kombinācija radīs izsmalcinātu gaisotni vannasistabā un radīs teju vai karalisku iespaidu. Sarkanā krāsa veicina enerģijas pieplūdumu - no rītiem, ienākot šādas krāsas vannasistabā, acumirklī pamodinās.

Zilie toņi būs nomierinoši - tiek uzskatīts, ka zilā krāsa samazina asinsspiedienu un sirds ritmu, tāpēc šādus toņus iesaka izmantot guļamistabu un vannasistabu interjera veidošanā. Zilo krāsu flīzēs vari atrast gan šobrīd populārajās marokāņu flīzēs, kas lieliski izskatās gan uz grīdas, gan arī uz sienas.  Tāpat uz sienām iederēsies tintes krāsas flīzes.  

Violetā krāsa liecina par bagātību, izsmalcinātu gaumi un dramatismu, tāpēc šo krāsu bieži vien sasaista ar luksusu. Vannasistabas, kuru sienas klās tumši violetas vai pat purpura krāsas flīzes, radīs izsmalcinātas telpas iespaidu. Savukārt gaiši violetas flīzes, piemēram, ceriņu vai lavandas toņos, veicinās nomierinošu efektu. Lai panāktu savdabīgu luksusa efektu, nokrāso vannasistabas sienas ar ūdensizturīgu violetu sienas krāsu, bet dušas sienas un sienu ap izlietni noflīzē.

Pelēkie un citi neitrālie toņi ir viegli adaptējami un kombinējami ar citām krāsām, tāpēc, izvēloties pelēkas flīzes vannasistabas dizainam, nebaidies eksperimentēt un kombinēt to ar citu krāsu mēbelēm, piemēram, spilgti dzeltenu, violetu vai tumši zaļu.  

Dzeltenas krāsas flīzes lieliski noderēs tādās vannasistabās, kurās nav labi apgaismotas vai tajās nav logu. Dzeltenā krāsa rada asociācijas ar sauli, tāpēc šādas krāsas telpas ir šķietami patīkamākas, dzīvespriecīgākas un enerģizējošākas. Lai krāsa nebūtu pārāk daudz, ar dzeltenajām flīzēm noklāj vienu sienu, bet pārējā telpā izliet dažus aksesuārus dzeltenā krāsā. Kombinē dzelteno ar pelēku, melnu vai baltu krāsu. 

Oranžā krāsa cilvēkos pamodina dzīvesprieku un entuziasmu, tāpēc oranžas flīzes darīs teju vai brīnumus, kad mājinieki no rīta dosies uz vannasistabu tīrīt zobus vai uzklāt kosmētiku. Noklāj vienu sienas daļu, kolonnu vai izvirzījumu sienā ar košu un amizantu flīžu mozaīku. Kombinē oranžo ar balto, pelēko, bēšo un sudraba krāsu interesantākam izskatam.  

Ja nevēlies visu vannasistabas sienu noflīzēt ar spilgtas krāsas flīzēm, bet tomēr vēlies "injicēt" vismaz nedaudz krāsas blatajā interjerā, vari piemeklēt marokāņu flīzes, kuras rotā visdažādāko krāsu motīvi un mozaīkas. Šāda veida flīzes vari izmantot grīdas, sienas vai arī neliela sienas fragmenta flīzēšanai.  

Krāsainākai telpai var izmantot dažādu krāsu un formas flīzes, tādējādi radot māksliniecisku  atmosfēru. Ņem vērā, ka plānojot krāsainu flīžu izmantošanu vannasistabā, ir jāsaskaņo krāsas savā starpā.  

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu